Μπαίνω σπίτι κοντά στα μεσάνυχτα. Πετάω ρούχα και παπούτσια όπου βρω. Μπάνιο, φαγητό (εννοείται δεν πλένω τα πιάτα) και στον καναπέ για δουλειά. Ποτέ δεν τελειώνει η δουλειά ακόμα κι όταν υποτίθεται έχει τελειώσει. Κάποιο θέμα θα πρέπει να γράψεις, σε κάποιο e-mail που δεν πρόλαβες να απαντήσεις και φτάνει δυο το πρωί. Τα ματιά κλείνουν. Το ξυπνητήρι χτυπάει στις 6.00. Νομίζω πως ο ύπνος έχει κρατήσει πέντε λεπτά. Βάζω πάνω μου ό, τι βρω, πετάω ρούχα δεξιά κι αριστερά και τρέχω να βγω στο χάος που λέγεται Κηφισίας για να πάω στη δουλειά. 

Παρένθεση. Σκέφτομαι να ιδρύσω έναν σύλλογο, ένα γκρουπ θέραπι, ένα κόμμα βρε παιδί μου αφού πλέον έχει γίνει και μόδα. Θα λέγεται “Πάνω/Κάτω η Κηφισίας”, με εμβληματική φιγούρα τον τροχονόμο που στέκεται στο φανάρι, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη πρωί κι απόγευμα. Να μαζευτούμε τέλος πάντων όλοι εμείς που τρώμε το τριωράκι μας μέσα στη μέρα να πάμε από νότια βόρεια κι από βόρεια νότια, να γνωριστούμε να ανεβαίνουμε ανά πεντάδες μέσα στα αμάξια μπας και δώσουμε ένα τέλος και στην κίνηση και στη μοναξιά. Κλείνει η παρένθεση. 

Εσύ λοιπόν μετά από όλο αυτό, plus το 12ωρο στη δουλειά, γυρίζεις σπίτι και λες: αχ τι ωραία ας βάλω ένα πλυντήριο, ας σφουγγαρίσω το παρκέ, ας γυαλίσω τα ασημικά;

Και φτάνει, που λες, το πολυπόθητο ρεπό μετά από δυο βδομάδες. Κι ανυπομονείς για λίγο ύπνο, καμία βόλτα, καμιά μπύρα… Ξέρεις αυτά που κάνουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι όταν δεν τρέχουν όλη μέρα σαν τους τρελούς. Κι έχεις κάνει πλάνα, πλάνα, πλάνα. Και ξυπνάς και βλέπεις το χάος και περνάς τελικά το ρεπό αγκαλιά με την σκούπα, το φαράσι και τα πιάτα που έχουν γίνει ένας πύργος στην κουζίνα σαν του Άιφελ. 

Κύριοι, δεν είναι ότι δε θέλουμε. Είναι ότι δεν προλαβαίνουμε. Και στο κάτω-κάτω αν ψάχνετε τα σημάδια επιτυχίας μιας γυναίκας κοιτώντας κάτω στο γυαλισμένο παρκέ, τότε ψάχνετε σε λάθος μέρος τη λάθος γυναίκα. Ανασηκώστε λίγο το βλέμμα. Τη βλέπετε την τσαλάκα στα ρούχα της; Αυτή η γυναίκα είχε πολύ σπουδαιότερα πράγματα να κάνει από το σίδερο εκείνο το 3ωρο της Κυριακής… Και η απόδειξη είναι αυτή!