Εδώ και λίγες ημέρες όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Μαλαισία. Ήταν το Σάββατο όταν η πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και μετά από λίγη ώρα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Και το μυστήριο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς ακόμα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ οι συγγενείς των επιβατών λένε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα λειτουργούν κανονικά.

Τι συνέβη στο αεροπλάνο και στους 239 επιβάτες του; Αυτό αναρωτιούνται όλοι και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ωστόσο, αν κοιτάξει κανείς πίσω στο χρόνο, θα δει ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό μυστήριο στον αέρα. Αρκετές φορές μια πτήση μετατράπηκε σε θρίλερ και ακόμα και σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το τι συνέβη.

 

1937

Ήταν μία πρωτοπόρος της αεροπλοΐας. Η πρώτη γυναίκα που είχε διασχίσει μόνη της με αεροπλάνο τον Ατλαντικό Ωκεανό, μια πραγματική ηρωίδα. Το 1937 η Amelia Earhart αποφασίζει να κάνει τον γύρο της γης με το δικινητήριο μονόπλανό της αλλά στις 2 Ιουλίου χάνεται από τα ραντάρ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στη νήσο Χάουλαντ. Εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν για τον εντοπισμό της, αλλά δεν βρέθηκε ίχνος του αεροπλάνου της. Το 1939 θεωρήθηκε νεκρή, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν την αναζήτηση της.

 

1945

Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο μύθος για το τρίγωνο των Βερμούδων. Όλα ξεκίνησαν το 1945 όταν 5 Αμερικάνικα βομβαρδιστικά εξαφανίζονται πάνω από την περιοχή, χωρίς να βρεθούν ποτέ. Μάλιστα την ίδια τύχη είχε και το αεροπλάνο με 13μελη πλήρωμα που είχε ως αποστολή να ερευνήσει την περιοχή. Το 1948 ένα σκάφος της British South American Airways εξαφανίζεται πάνω από το τρίγωνο των Βερμούδων και ένα χρόνο αργότερα το σκηνικό επαναλαμβάνεται με αεροπλάνο της ίδιας εταιρίας! Ήταν επίσημο: η περιοχή ήταν πλέον καταραμένη.

 

1947

Ήταν το 1998 όταν μια ομάδα αναβατών εντοπίζει στις Άνδεις κομμάτια αεροπλάνου. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν από το σκάφος που είχε εξαφανιστεί το 1947 και είχε παρασύρει στον θάνατο 11 ανθρώπους. Χρειάστηκαν πάνω από 50 χρόνια για να εντοπιστεί, καθώς -σύμφωνα με τους ειδικούς- το σκάφος είχε θαφτεί κάτω από τα χιόνια.

 

1962

Ήταν μια πτήση ρουτίνας. Ή τουλάχιστον έτσι έμοιαζε στην αρχή. Ένα σκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, με 90 επιβάτες, απογειώνεται από τη νήσο Γκουάμ για τις Φιλιππίνες. Ωστόσο το αεροπλάνο δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του, ενώ το περίεργο είναι ότι ο πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα SOS. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι πήραν μέρος στις έρευνες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ίχνος του χαμένου αεροπλάνου.

 

2009

Αεροπλάνο της Air France με πορεία από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, οδηγώντας στον θάνατο και τους 228 επιβάτες του. Ωστόσο οι αρχές χρειάστηκαν πέντε μέρες για να εντοπίσουν το σκάφος, ενώ πέρασαν 3 χρόνια ώσπου να βρεθούν οι αιτίες του δυστυχήματος. Ακόμα και σήμερα τα σώματα 74 επιβατών δεν έχουν εντοπιστεί.