Πρέπει να είναι στην φύση μας, δεν εξηγείται διαφορετικά. Όλη η ανθρώπινη ιστορία (ή καλύτερα μυθολογία) είναι γεμάτη από περίεργα τέρατα. Ωστόσο κανένα δεν έχει επιβιώσει τόσο, όσο το τέρας του Λοχ Νες. Ή Nessie, όπως είναι γνωστό στη Βρετανία.

Ήταν τον 6ο αιώνα όταν το τέρας της λίμνης του Λοχ Νες κάνει την «εμφάνισή του», καθώς σύμφωνα με τον θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από τα νύχια του. Και στις αρχές του 20ου αιώνα το τέρας επανήλθε στο προσκήνιο.

Το 1933 κάποιοι τουρίστες στην περιοχή αποκάλυψε ότι είδε ένα άγνωστο είδος στην περιοχή. Και ένα χρόνο αργότερα κάνει την εμφάνισή της η εικόνα της Nessie στα Αγγλικά ΜΜΕ! Η φωτογραφία ήταν του γυναικολόγου Robert Wilson και έδειχνε ένα τέρας με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, θυμίζοντας πάρα πολύ πλησιόσαυρο.

Μετά από περίπου 60 χρόνια αναζητήσεων, καθώς δεκάδες ήταν οι ερευνητές που πήγαν στη λίμνη για να ανακαλύψουν το τέρας, μια ομάδα επιστημόνων το 1994 απέδειξε ότι η φωτογραφία του γιατρού ήταν πλαστή. Κάτι που παραδέχθηκε και ο γιος του Wilson.

Βέβαια αυτό δεν σταμάτησε τον κόσμο από το να πηγαίνει στη λίμνη του Λοχ Νες, έχοντας την ελπίδα να είναι αυτοί οι τυχεροί που θα δουν τη Nessie.