Με τον κινηματογράφο πως τα πάτε; Σας αρέσει; Έχετε αρκετές γνώσεις; Ναι; Τότε πάμε ένα quiz. Τι κοινό έχουν οι ταινίες «Gattaca», «Λεπτή κόκκινη γραμμή», «Shutter Island» και «Now you see me», πέρα ότι είναι υπερπαραγωγές του Hollywood; Μα φυσικά σε όλες παίζει ο Elias Koteas. Και σωστά μαντέψατε, έχει ελληνικές ρίζες.

Γεννημένος στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 11 Μαρτίου 1961, από Έλληνες γονείς, έδειξε από νωρίς την αγάπη του για την ηθοποιία. Έτσι δεν δίστασε να πάει στις ΗΠΑ σε ηλικία 19 ετών για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αρχικά σπούδασε στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησε μαθήματα στο φημισμένο Actors’ Studio.

Και από τότε ξεκίνησε μια πολύ πετυχημένη πορεία στο Hollywood. Χωρίς ποτέ να πάρει μεγάλο ρόλο, ο Koteas έχει αποδειχθεί ο αγαπημένος καρατερίστας των μεγάλων στούντιο. Έχει παίξει σε περισσότερες από 35 ταινίες έως σήμερα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σήριαλ που έγραψαν ιστορία όπως «Sopranos» και «House M.D.».

«Ένα πράγμα που μου αρέσει στους ρόλους που παίζω είναι ότι οι χαρακτήρες μου είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα για τα πιστεύω τους. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Άλλωστε αν δεν έχεις τα πιστεύω και τους στόχους σου ως άνθρωπος δεν αξίζει να ζεις» είχε δηλώσει κάποτε. Και όπως φαίνεται εκείνος κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα.