Ένα show δανεισμένο από τις λαμπρότερες ημέρες του Μακαρθισμού στις ΗΠΑ έστησαν οι δημοσιογράφοι, Δήμος Βερύκιος και Δημήτρης Σταυρόπουλος στην εκπομπή τους. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου και ξεκαθάριζε πως δεν σκοπεύει να πολιτευθεί. «Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος –ταγμένος- σε δύο μόνο πράγματα σε αυτήν τη ζωή: Στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».

Η ατάκα για την αφοσίωση στον άνδρα του συγγραφέα, έγινε η αφορμή για να ακουστούν πράγματα χυδαία, που δεν τιμούν το δημοσιογραφικό λόγο. Ενώ ο Δημήτρης Σταυρόπουλος στην αρχή της τοποθέτησής του, θέλησε να χαιρετίσει τη «μαγκιά» του Κορτώ να το παραδεχθεί, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είχε τη δική του, ομοφοβική άποψη, που την «ξετύλιξε» με τον πιο χυδαίο τρόπο που θα μπορούσε…

«Στο μεταξύ μπορεί να έχει άλλους δύο τρεις γκόμενους. “Βαλλιανίζει”…»,  «Είναι η εποχή που η μειονότητα των gay κυριαρχούν στην πιάτσα και κάνει αντεπίθεση. Αυτό το παλικάρι, αυτή η παρθενοπόπη…» και «η κυρα Αυγουστίνα», είναι κάποιοι από τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε στον «αέρα» της ραδιοφωνικής εκπομπής του.

Παρόλο που ο ταλαντούχος συγγραφέας δεν αναζήτησε κάποια κάμερα ενός καναλιού για να κάνει τη δήλωση, ούτε έστειλε δελτίο τύπου σε κάποια εφημερίδα, παρά χρησιμοποιήσε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, ο Δήμος Βερύκιος μιλούσε για επικοινωνιακό τρικ και συνομωσία που εξυφαίνεται. Ο ίδιος που στο ρεπορτάζ με το οποίο είναι επιφορτισμένος, αυτό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, δεν πήρε «μυρωδιά» το τεράστιο σκάνδαλο με τις μίζες του Άκη και τα παρουσίαζε όλα μέλι – γάλα.

Η ατάκα «εξέθεσε τον Σταυρο Θεοδωράκη για να περάσει τη δική του καυλάντα», ήταν μια ακόμη «πινελιά» στον ομοφοβικό καμβά του, την ώρα που ο ραδιοφωνικός του παρτενέρ προσπαθούσε να τον συγκρατήσει.

«Άνδρας ή γυναίκα που δηλώνει πίστη, που βγαίνει με ντουντούκα και το λέει, είναι από τη φύση του αλανιάρης», θέλησε να δικαιολογηθεί λίγο αργότερα, στο ρεσιτάλ του λαϊκίστικου παραληρήματός του.

Αν δεν αναγνώριζε κανείς φωνές, θα νόμιζε πως άκουγε κάποια εκπομπή στελεχών της «Χρυσής Αυγής». Το σχόλιο «ε, ρε (και το όνομα στελέχους του ναζιστικού κόμματος) που τους χρειάζεται» ήταν η λογική συνέχεια, που ήρθε από μήνυμα που διάβασαν.

Στο τέλος της συζήτησης, οι δυο τους συμφώνησαν για την «δικτατορία των gay» που διοικεί(;) τα πράγματα στη χώρα. Θα περιμένουμε από τη στιγμή που είναι δημοσιογράφοι να μας την αποκαλύψουν…

Ακούστε το απόσπασμα…

https://www.youtube.com/watch?v=7I2_ANj-los