Έχουν περάσει πάνω-κάτω 4 μήνες από τότε μια τον «αποχαιρέτησε» όλος ο πλανήτης. Στις 27 Οκτωβρίου 2013 η rock σκηνή, αλλά και γενικότερα ο μουσικός κόσμος, έχασε έναν άνθρωπο που είχε γράψει τη δικιά του ιστορία στη Βίβλιο του rock. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που πότε μας ξεσήκωνε και πότε μας χαλάρωνε με τα κομμάτια του. 

Ο Lou Reed γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1942 στο Μπρούκλιν και από μικρός είχε ένα όνειρο: να παίζει rock ‘n’ roll. Αφού σπούδασε δημοσιογρααφία και σκηνοθεσία, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Και το αποτέλεσμα ήταν οι Velvet Underground – ένα συγκρότημα που εμπορικά δεν πέτυχε πολλά πράγματα, αλλά από πολλούς θεωρείται από τα σημαντικότερα της δεκαετίας του ’60. Βέβαια σε αυτό έβαλε το χεράκι του και ο Andy Warhol, με την pop art λογική του. 

Από το 1973 και μετά ο Reed ακολούθησε solo καριέρα, εγκατέλειψε λίγο το μελαγχολικό ύφος του για τον πιο δυνατό ήχο και μπορεί στα charts να μην είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά τα άλμπουμ «Transformer» και «The Bells» θεωρούνται από τους κριτικούς δίσκοι-διαμάντια της παγκόσμιας δισκογραφίας. 

Συνολικά ο Reed κυκλοφόρησε 22 προσωπικά studio άλμπουμ, έπαιξε σε 11 ταινίες (τις περισσότερες φορές τον εαυτό του), συνεργάστηκε με γνωστούς μουσικούς όπως ο David Bowie και οι Metallica, ενώ το όνομά του έδωσε την έμπνευση στους επιστήμονες να «βαφτίσουν» ένα σπάνιο είδος αράχνης, τη Loureedia!