Όταν στις 27 Φεβρουαρίου 1900, 18 νεαροί γυμναστές συναντιόντουσαν στο εστιατόριο Γκιζέλα του Μονάχου και αποφάσιζαν την ίδρυση μιας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας, ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι, θα «γεννούσαν» έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη. Γιατί η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι απλά μια ομάδα – είναι μια αυτοκρατορία στον κόσμο της στρογγυλής θεάς.

Στα 114 χρόνια ζωής τους οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει 23 πρωταθλήματα Γερμανίας, 16 κύπελλα, 5 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Κύπελλο UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποφασίσει να διαδεχθούν τη Μπαρτσελόνα στο θρόνο της κορυφαίας ομάδας του κόσμου.

Ωστόσο, όσο κι αν εντυπωσιάζουν οι επιτυχίες της σήμερα, η Μπάγερν άργησε πολύ να μπει στην ποδοσφαιρική ελίτ. Το πρώτο της τίτλο στη Γερμανία τον κατέκτησε το 1932 και από εκεί και πέρα άρχισε η κατηφόρα. Μάλιστα οι Κόκκινοι του Μονάχου δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στους Ναζί, καθώς ο τότε πρόεδρος τους Κουρτ Λαντάουερ ήταν Εβραϊκής καταγωγής. Ωστόσο και μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πτώση του Χίτλερ, πάλι η Μπάγερν δεν έδειχνε ικανή να ξεχωρίσει. Έπρεπε να περιμένει έως τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μάλιστα, τότε ήταν η περίοδος που κατέκτησαν 3 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών (’74, ’75, ‘76) και έβαλαν το όνομά τους στην ποδοσφαιρική A-list.

Από τα 80’s και μετά άρχισαν να σαρώνουν τους και τους εγχώριους τίτλους, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρούνται οι κυρίαρχοι της Γερμανίας. Και σίγουρα η πιο ολοκληρωμένη ομάδα της Ευρώπης.