Ήταν Νοέμβριος του 1958. Και παρά το γεγονός ότι μετρούσε μόλις ένα χρόνο στη δισκογραφία, η Αμερική θα ανακάλυπτε την βαθιά και ξεχωριστή φωνή του, μέσα από το 3ο του άλμπουμ «The Fabulous Johnny Cash». Μια δουλειά που θα ήταν και το ξεκίνημα μιας μεγάλης πορείας στον κόσμο της μουσικής – μια πορεία που θα κρατούσε περίπου 5 δεκαετίας, θα τον μετέτρεπε σε ένα από τα είδωλα της country σκηνής και θα τον έκανε γνωστό σε όλο τον πλανήτη.

Ο Johnny Cash ήταν από αυτούς τους μουσικούς που κατάφερε να τα κάνει όλα στη ζωή του. Να τα ζήσει όλα με πάθος και στα άκρα. Με τις εμμονές και τα λάθη του. Να δοκιμάσει όσα περισσότερα μπορούσε – από ουσίες έως μουσικά στυλ.

Και αφήνοντας αυτόν τον κόσμο, στις 12 Σεπτεμβρίου 2003, είχε προλάβει να κυκλοφορήσει 55 στούντιο άλμπουμ, 6 live, ενώ στην τροπαιοθήκη του μπήκαν δεκάδες βραβεία.

Ωστόσο, ακόμα και ένας τόσο διάσημος μουσικός όσο ο Cash, υπήρχαν πράγματα και στιγμές στην ζωή του που δεν είχαν ακουστεί πολύ. Έτσι, σήμερα, με αφορμή την ημερομηνία γέννησής του (26/21932) θα δούμε 5 ιστορίες που (ίσως) να μην γνώριζες για τον Johnny Cash.

5.

Είχε αδυναμία στον… Φρανκενστάιν! Όταν ήταν μικρός είχε δει την ταινία «Frankenstein» και συμπάθησε το τέρας, καθώς πίστευε ότι ήταν φτιαγμένο από άσχημα μέρη, αλλά ήθελε να είναι καλό.

 

4.

Το «I Walk the Line» ήταν ένα κομμάτι με διπλή σημασία για τον Cash. Ναι, μεν ήταν γραμμένο και αφιερωμένο στη πρώτη του σύζυγο Vivian, όμως ήταν και ένας τρόπος για να βάλει λίγο τον Θεό μέσα στη μουσική του, επειδή ο Sam Phillips του είχε πει πως δεν ενδιαφέρεται για πνευματικά τραγούδια.

 

3.

Ο Cash στην πορεία του συνέδεσε πολύ το look του (βλέπε μαύρα κοστούμια) με το στυλ και το ύφος του ως άνθρωπος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε να φοράει μαύρα επειδή έμεναν περισσότερα καθαρά στις μεγάλες περιοδείες.

 

2.

Η σχέση του με την June ήταν εκρηκτική και πέρασε από 30 κύματα μέχρι να παντρευτούν το 1968. Ωστόσο πολλοί συνεργάτες του, αυτή τη σχέση δεν την έβλεπαν με καλό μάτι. Πίστευαν ότι τον επηρέαζε πάρα πολύ. Την έβλεπαν λίγο ως τη δικιά τους Yoko Ono!

 

1.

Για πιο λόγο αποφάσισε να δώσει την πρώτη του κόρη το όνομα Rosanne; Επειδή ο Cash είχε ονομάσει τα στήθη της Vivian, Rose και Anne! Ναι, μόνο ο Cash θα μπορούσε να τα συνδυάσει όλα αυτά.