Θυμάσαι τις εποχές που η τηλεόραση ήταν για τους δευτεροκλασάτους ηθοποιούς; Για αυτούς που έπαιζαν σε σαπουνόπερες γιατί δεν είχαν το ταλέντο ώστε να κάνουν μια μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο; Ε, ξέχασέ το.

Το είχαμε γράψει και πριν από περίπου ένα μήνα, ότι η τηλεόραση είναι το νέο… Hollywood. Για πρώτη φορά η μικρή οθόνη ζει τέτοια μεγαλεία και για πρώτη φορά τα μεγάλα αστέρια του σινεμά κάνουν ουρά για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια σειρά.

Η μανία που έχει ξεσπάσει με τα σήριαλ έχει αναγκάσει τα μεγάλα στούντιο να επενδύσουν πολλά χρήματα στη τηλεόραση. Και όπου υπάρχουν τα χρήματα, υπάρχουν και οι stars. Έτσι μετά από τους Kevin Spacey, Matthew McConaughey και αρκετούς ακόμα A-list ηθοποιούς, έρχεται η σειρά μερικών ακόμα να κάνουν το tv-όνειρό τους πραγματικότητα.

Robert De Niro 

Μετά από 50 χρόνια καριέρας στη μεγάλη οθόνη και 2 βραβεία Όσκαρ, ετοιμάζεται να δοκιμάσει κάτι νέο. Ο Robert De Niro θα παίξει στη σειρά «Criminal Justice», ένα δικαστικό δράμα, που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά του BBC (2008).

 

Clive Owen 

Με την καριέρα του να μην βρίσκεται στα επίπεδα που θέλει τα τελευταία χρόνια, ο Clive Owen ετοιμάζεται να της δώσει νέα πνοή. Για αυτό και δέχθηκε να παίξει στο τηλεοπτική δράμα «The Knick», που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

 

Halle Berry

Ήταν το 2001 όταν κέρδιζε το βραβείο Όσκαρ για το «Monster’s Ball». Ωστόσο η καριέρα της δεν πήρε την πορεία που θα ήθελε η ίδια, καθώς πρωταγωνίστησε σε πολλές μέτριες ταινίες. Και τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από το «Extant» – μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει βάλει το χεράκι του και ο Steven Spielberg.

 

Bill Murray

Αν και ο κινηματογράφος είναι η μεγάλη του αγάπη, ο Bill Murray έχει κάνει και τα τηλεοπτικά του περάσματα, με πιο πρόσφατη την guest εμφάνισή του στο «Alpha House». Όμως τώρα ετοιμάζεται για κάτι πιο δυνατό, με το κοινωνικό σήριαλ «Olive Kitteridge».

 

Paul Giamatti

Πέρσι έκανε το guest πέρασμά του από το «Downtown Abbey» και τώρα έρχεται να δείξει πως αξίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μικρή οθόνη. Ο Paul Giamatti θα παίξει στη σειρά «Hoke», όπου θα υποδυθεί έναν ντετέκτιβ στη δεκαετία του ’80. Η σειρά θα βγει στη τηλεόραση το 2015.