Νύχτα 24ης προς 25ης Φεβρουαρίου, 1942. Στο Los Angeles ακούγονται «σειρήνες» και ακολουθεί ολικό black out, που έχει διαταχθεί από το στρατό. Είναι 02:30 και τα αντιαεροπορικά κανόνια είναι στη θέση τους. Στις 03:16 το 37ο Τάγμα Πυροβολικού αρχίζει να βάλλει εναντίον του άγνωστου αντικειμένου που έχει εμφανιστεί στον ουρανό. Η όλη επιχείρηση διαρκεί μέχρι τις 04:14, οπότε και τελειώνει, χωρίς το ιπτάμενο αντικείμενο να καταρριφθεί. Στις 07:21 ο συναγερμός έχει λήξει και ανακαλείται το black out.

Το φως της ημέρας δείχνει και τις απώλειες. Πέντε πολίτες έχουν σκοτωθεί και χαρακτηρίζονται ως «παράπλευρες απώλειες» εξαιτίας των αντιαρματικών πυρών. Συγκεκριμένα, τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα, μέσα στο χάος που δημιουργήθηκε στη μεγαλούπολη και άλλοι δύο από καρδιακές προσβολές λόγω του στρες.

Τι είχε συμβεί;

79 ημέρες είχαν περάσει από την επίθεση των Ιαπώνων στο Pearl Harbour και την είσοδο των ΗΠΑ στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια ημέρα πριν, ένα εχθρικό υποβρύχιο έχει βομβαρδίσει τα διυλιστήρια πετρελαίου του Ellwood, κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα. Οι Αμερικανοί περιμένουν και νέα επίθεση. Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, τα ραντάρ εντοπίζουν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό των επιτελών του αμερικανικού στρατού είναι πως πρόκειται για κάποιο εχθρικό αεροπλάνο. Επί μία ώρα σφυροκοπούν το ιπτάμενο αντικείμενο, με τους προβολείς να πέφτουν πάνω του και να χρησιμοποιούνται 14.000 βλήματα, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορούν να το καταρρίψουν. Επί μία ώρα το τριγωνικό αντικείμενο είναι ακίνητο και ξαφνικά… αρχίζει τους ελιγμούς, ελιγμούς που δεν μπορούσε να κάνει κανένα αεροσκάφος της εποχής εκείνης και εξαφανίζεται.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ένα σμήνος αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών προσπάθησε να το καταδιώξει, ενώ η ο στρατός αρνείται πως σήκωσε αεροπλάνα εκείνο το βράδυ. Απλώς οι πιλότοι ήταν σε ετοιμότητα.

Την επομένη, οι φωτογραφίες του σκάφους βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων της Δυτικής Ακτής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ναυτικού, Frank Knox, δηλώνει πως το περιστατικό ήταν απλά «λάθος συναγερμός». Παρόλα αυτά, οι εφημερίδες της εποχής γράφουν διάφορα σενάρια. Το 1983 το γραφείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, αποδίδει το περιστατικό σε «νεύρα πολέμου» που πιθανώς προκλήθηκαν από ένα χαμένο μετεωρολογικό μπαλόνι.

Φυσικά, οι θεωρίες περί επίσκεψης εξωγήινων κυριαρχούν τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το βίντεο…