Πολλοί λένε ψέματα. Μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι. Άλλωστε, όπως πολύ σοφά έχει πει ο Dr. Gregory House «everybody lies». Βέβαια οι περισσότεροι (άνδρες) τα λένε τα ψέματα για να καλύψουν κάτι που έχουν κάνει. Ή για να αποφύγουν τη μουρμούρα. Στις γυναίκες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα ψέματά τους λέγονται με άνεση και έχουν σκοπό να σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής. Σαν τη λιακάδα λίγο πριν τη καταιγίδα! 

Δες 5 κλασικά γυναικεία ψέματα, για να είσαι έτοιμος. 

5. «Δεν νευριάζω εύκολα»

Αν κάθε φορά που το άκουγες αυτό από μια γυναίκα κέρδιζες ένα ευρώ, τώρα θα ήσουν εκατομμυριούχος. Αυτά είναι τα… ρομαντικά που λέγονται στα πρώτα ραντεβού! Άντε και να τη γλιτώσεις στον πρώτο τσακωμό. Αλλά όταν θα φτάσει η μεγάλη κρίση, κάτσει όρθια ανάμεσα σε εσένα, τον καθρέφτη της και σε ρωτήσει «πάχυνα», τότε θα καταλάβεις! Όποια απάντηση και να δώσεις, θα δεις μπροστά σου το καλό κοριτσάκι να γίνεται μάγισσα!

 

4. «Δεν με ενοχλεί να κοιτάζεις άλλες γυναίκες»

Αυτό πέρα από ψέμα, είναι και ωραίο αστείο. Εκτός αν δεν το καταλαβαίνεις γιατί πιστεύεις στα βαμπίρ, τα ξωτικά και τους μονόκερους! Πιστεύεις ότι μπορείς να «γδύνεις με τα μάτια σου» μια άλλη γυναίκα και αυτή να το παίζει οπαδός του Μαχάτμα Γκάντι; Σύνελθε… Και όσες φορές και να στο πει, μην το κάνεις ποτέ μπροστά της. 

 

3. «Είσαι τέλειος»!

Όχι. Μην το παίρνεις πάνω σου και μην έτοιμάζεσαι να πάρεις τηλέφωνο τους κολλητούς σου, για να πεις ότι βρήκες τη γυναίκα που σε θεωρεί τέλειο. Είναι η ατάκα για να σε κρατήσει ήρεμο, χαλαρό. Και όσο εσύ ζεις στο 7ο σύννεφο αριστερά όπως ανεβαίνουμε, εκείνη σε παρατηρεί, κάνει λίστα και ορίζει τις προτεραιότητές της… Τι θα αλλάξει πρώτο, τι δεύτερο. Άκακό μου αρνάκι, ετοιμάσου για καρατόμηση των cojones σου!

 

2. «Δεν πειράζει, θα προσπαθήσουμε πάλι αύριο»

Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά πάντα θα την πειράζει γιατί σκέφτεται διάφορα: είτε πως δεν τη θέλεις πια, τη βαρέθηκες, δεν σου αρέσει πλέον, δεν είναι ερωτική, είτε πως εσύ έχεις γίνει πλέον… βαρύς! Και για να μην ξεχνιόμαστε στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα εμβληματικά «το μέγεθος δεν μετράει» και το «είσαι ο καλύτερος εραστής που είχα ποτέ»! 

 

1. «Έχεις δίκιο»

Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο ή όχι. Όταν το λέει αυτό είναι ξεκάθαρο πως πιστεύει ότι εκείνη έχει δίκιο. Απλά προσπαθεί να τελειώνει τη κουβέντα. Βαρέθηκε να συζητάει, δεν θέλει να τσακωθείτε και θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Μην καμαρώνεις για το πόσο ωραία τα είπες και την έψησες! Και το χειρότερο είναι πως αν και όταν αποδειχθεί ότι είχε δίκιο θα πέσει και η ατάκα-μαχαιριά: «Σου τα λεγα εγώ»!