Η Maserati συνεχίζει να γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας της με ένα επτασέλιδο εικονογραφικό θέμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Beyond the Swimsuit». Το θέμα δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά της Αμερικής και πρωταγωνίστρια ήταν ένα μοντέλο που έγραψε ιστορία στο modeling. Το περιοδικό ήταν το Sports Illustrated Swimsuit και μάλιστα το 50ο τεύχος και το μοντέλο η Heidi Klum.
 
«Ξεκινήσαμε επόμενα 100 χρόνια κατασκευής αυτοκινήτων το 2014 με ένα από τα καλύτερα διαφημιστικά κλιπ τη βραδιά του Super Bowl και συνεχίζουμε με ένα δημοσίευμα σε ένα από τα καλύτερα περιοδικά (το  Sports Illustrated Swimsuit 50 edition)», δήλωσε ο Harald Wester, Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati SpA
 
«Ένιωσα καταπληκτικά οδηγώντας τις καινούργιες Maserati για την προωθητική καμπάνια με τον Francesco Carrozzini να φωτογραφίζει κάθε στιγμή», δήλωσε η Heidi Klum.
 
Ο Ιταλός Φωτογράφος , Francesco Carrozzini, εξηγεί πως είδε αυτός τη φωτογράφιση του επτασέλιδου θέματος: «Προσπάθησα να αποτυπώσω σκηνές από τις ζωές διαφορετικών σύγχρονων γυναικών» και προσθέτει: «Σκηνές που ταιριάζουν απόλυτα σε μία από τις πιο  διάσημες γυναίκες του κόσμου, τη Heidi Klum. Η ίδια δε δίστασε να μεταμορφωθεί σε σταρ του Hollywood  με το λαμπερό Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition, σε γυναίκα των επιχειρήσεων με το Q4 Ghibli S αλλά και να ζήσει την εμπειρία των αγώνων με την GranTurismo MC Stradale Trofeo».
 
Οι ισχυρές γυναίκες έχουν μια συνεχή παρουσία στην ιστορία της Maserati. Η  Maria Teresa De Filippis ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία αγωνίστηκε στη Formula1, και το έκανε με μια Maserati 250F τη δεκαετία του ’50. Τότε μεσουρανούσαν οι Juan Manuel Fangio και  Stirling Moss. 
 
Στα πιο πρόσφατα χρόνια , το supermodel Jodie Kidd και η τηλεοπτική παρουσιάστρια Vicki Butler – Henderson συμμετείχαν με επιτυχία στο έπαθλο  Maserati Trofeo ενώ εκτός αγώνων, αυξάνεται διαρκώς  ο αριθμός των γυναικών που μπορούν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι μίας Maserati. Στην Κίνα, για παράδειγμα, πάνω από το 30 % των νέων ιδιοκτητών των Quattroporte ιδιοκτητών είναι γυναίκες.