Ότι είναι ο Helmut Newton για την εικόνα της μόδας, είναι εκείνη για τον κόσμο της μουσικής. Είναι η φωτογράφος που έδωσε «πρόσωπο» στο rock, που κατάφερε μέσα από τις δουλειές της να καταγράψει την τρέλα, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες.

Δεν θεωρείται άλλωστε η Annie Leibovitz τυχαία μία από τις σημαντικότερες φωτογράφους των τελευταίων δεκαετιών. Ξεκίνησε την καριέρα της από το περιοδικό Rolling Stone στις αρχές της δεκαετίας του ’70, φωτογράφησε από κοντά όλα τα μεγάλα αστέρια της μουσικής -από τον Mick Jagger έως τον John Lennon-, ενώ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της για τα project αλλά και τους πειραματισμούς.

Και σήμερα, μετά από περίπου 40 χρόνια πορείας, έρχεται να μας συστήσει τους φίλους της μέσα από το συλλεκτικό βιβλίο «Annie Leibovitz» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Taschen σε μόλις 10.000 αντίτυπα και θα κοστίζει 2,5 χιλιάδες δολάρια.

Εκεί όπου ο Jack Nicholson δείχνει τη μυστήρια πλευρά του, η Scarlett Johansson βγάζει όλο της τον ερωτισμό και οι Sharon Stone, Anjelica Huston και Diane Lane αποδεικνύουν ότι είναι ντίβες του κινηματογράφου.

Ναι, μέχρι και η Βασίλισσα Ελισάβετ ποζάρει!