Δεν είναι ακόμα ένα πολιτικό θρίλερ. Είναι ΤΟ πολιτικό θρίλερ. Αυτό που μας δείχνει την τέχνη της πολιτικής, τα παιχνίδια εξουσίας και τις ίντρικες ενός κόσμου τόσο κοντά, αλλά παράλληλα και τόσο μακριά από την καθημερινότητά μας. Ενός κόσμου που μοιάζει με μια παρτίδα σκάκι. Το «House of Cards» κατάφερε να κάνει την έκπληξη πέρσι και να γίνει μέσα σε ένα βράδι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του πλανήτη. 

Και ο Kevin Spacey στον ρόλο του σύγχρονου Μακιαβέλι Frank Underwood έδειξε πτυχές του πλούσιου ταλέντου του και έδειξε με ρεαλιστικό τρόπο την σκοτεινή πλευρά της πολιτικής. Για αυτό και στην πρώτη του σεζόν του,το HoC κέρδισε τρία Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα. Και τώρα επέστρεψε με τον 2ο κύκλο και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό – αν σοκαρίστηκες με τον ματωμένο γάμο του «Game of Thrones» εδώ θα μείνεις άφωνος! 

Το μυαλό του Underwood προγραμματίζει τη μία κίνηση μετά την άλλη και δεν διστάζει να αφήσει θύματα στον δρόμο του, στην προσπάθειά του να έχει όλη την εξουσία στα χέρια του. Αλλά αυτή τη φορά δεν θα σταθούμε στα πολιτικά παιχνίδια του Frank, αλλά στις φράσεις του, ουσιαστικά συμβουλές καριέρας που δίνει μέσα από το «House of Cards». Καθοδήγηση για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή – και αν κάτι ξέρει ο Frank Underwood αυτός είναι σίγουρα ο δρόμος για την κορυφή και την εξουσία. 

Διαβάστε τι συμβουλεύει ο ειδικός… 

«Πρέπει να πονέσεις στη δουλειά. Και υπάρχουν δύο ειδών πόνου: ο σύντομος πόνος που σε κάνει πιο δυνατό και ο ανώφελος πόνος. Μόνο για τον σύντομο πόνο αξίζει να υποφέρεις. Άλλωστε ποτέ δεν μου άρεσαν τα ανώφελα πράγματα» 

«Πόσο λάθος είναι να προτιμάς τα χρήματα από την εξουσία. Τα χρήματα είναι σαν ένα νέο μοντέρνο σπίτι που όμως γνωρίζεις ότι σε 10 χρόνια θα είναι ετοιμόρροπο. Ενώ η εξουσία είναι σαν τα παλιά τα κτήρια που αντέχουν στο χρόνο και στέκονται στο ίδιο σημείο για αιώνες. Και δεν μπορώ να σεβαστώ έναν άνθρωπο που δεν βλέπει αυτή τη διαφορά» 

«Η δύναμη είναι σαν τα κτηματομεσιτικά. Όλα έχουν να κάνουν με την τοποθεσία. Όσο πιο κοντά είσαι στην πηγή τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτάς»

«Πρέπει να είσαι σαν πέτρα στην δουλειά. Τίποτα να μην σε απορροφά, να μην λες πολλά και να μην σε σπάει κανείς. Όπως οι πέτρες»

«Δεν έχει νόημα να δουλέψεις κάπου όπου δεν θα είσαι έτοιμος να ρισκάρεις και να απολυθείς. Το να μένεις σταθερός σε μια δουλειά είναι σαν να έχεις αποτύχει»