Σουηδία-Πορτογαλία έβγαλε η κληρωτίδα των μπαράζ για το Μουντιάλ. Αυτό σημαίνει ότι τα ματάκια των ποδοσφαιρόφιλων θα στερηθούν, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού, μια μεγάλη μορφή του αθλήματος.

Ή τον Zlatan Ibrahimovic ή τον Cristiano Ronaldo. Εσείς ποιον θέλετε στην οθόνη σας; Αν είστε στους αναποφάσιστους, το provocateur είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει με ένα γρήγορο -όσο και οι ίδιοι- τετ α τετ.

* Ο Ibrahimovic είναι το απόλυτο σύγχρονο φορ. Με σωματικά χαρακτηριστικά του παλαιού κλασικού σέντερ, αλλά με τεχνική που ζηλεύει το καλύτερο δεκάρι.

* Ο Cristiano μπορεί να ξεκινήσει από την πλαϊνή γραμμή στο ύψος του κέντρου του γηπέδου, να σπάσει όποια μέση βρει μπροστά του και να σταματήσει μόνο όταν η μπάλα σπαρταράει στα δίχτυα.

* Ο Zlatan είναι αληταράς. Μεγάλος τσόγλανος. Τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και προσωπικά. Μπορεί να ξευφτιλίσει τον καλύτερο τερματοφύλακα και δεν θα διστάσει να πατήσει στο λαιμό τον πεσμένο μπροστά του αντίπαλο. Με τις τάπες του…

* Ο CR7 έχει δώσει άλλη διάσταση στον εγωισμό του ποδοσφαιριστή. Είναι στιγμές που νομίζει ότι παίζει… pro στο σπίτι του. Τόσο μόνος δείχνει με τη μπάλα στα πόδια. Plus, ότι βάζει τα κλάματα στο τέλος.

* Και οι δύο είναι οι κορυφαίοι στη χώρα τους, στην εθνική τους, αλλά και στους συλλόγους τους. Ο Ibrahimovic είναι η μισή Παρί, ο Ronaldo θα στρογγυλοκαθίσει -αν συνεχίσει έτσι- στην κορυφή των σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

* Σκοράρισμα: Υπάρχει τρόπος που να μην έχουν σκαρφιστεί; Όχι. Από τακουνάκια, μέχρι εναέρια βολ πλανέ, προβολές, σουτ, κεφαλιές και σόλο. Πού υπερτερεί ο Σουηδός και πού ο Πορτογάλος, το αφήνουμε πάνω σας (εμείς θα μιλήσουμε στο τέλος).

* Γκομενικά, η ζυγαριά γέρνει, με βάση τα δικά μας γούστα. Ο κλαψιάρης κουβαλάει την Irina Shayk, ο άλλος έχει «γράψει» περιπέτειες με τον… Pique (της Shakira και της Μπαρτσελόνα).

Ποιον ψηφίζει το provocateur; Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι που γράφουν εδώ μέσα, εγώ θα αφήσω στην άκρη τη συνωνυμία και θα πω: Zlatan με χίλια.

Διότι η κοφτή μπαλιά που βγάζει του δίνει τον τίτλο του ποδοσφαιρικού Αϊνστάιν και η φαντασία στο σκοράρισμα που διαθέτει, κάνει τους Lucas και Spielberg να μοιάζουν προκατοχικοί.