Δεν είναι μυστικό. Ξέρουμε λόγους και λόγους με τους οποίους οι γυναίκες διαλέγουν τους συντρόφους τους – από το να είναι παιδί για σπίτι μέχρι να έχει μια καλή δουλειά με ακόμα καλύτερα λεφτά. Αλλά, γιατί πάντα υπάρχουν «αλλά» σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν μιλάς με ένα θηλυκό και το ρωτάς τι ψάχνει σε έναν άνδρα, οι κλασαδούρες δίνουν και παίρνουν: «να είναι καλό παιδί, με καλή καρδιά και να με κάνει ευτυχισμένη».

Και όχι μόνο το λένε, αλλά επιμένουν και σε αυτό, σε βαθμό που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί αφού αυτό είναι που θέλουν οι γυναίκες, στο τέλος τόσα και τόσα καλά παιδιά μένουν μπακούρια και έχουμε φτάσει το «καλός» να είναι συνώνυμο του «μαλάκας»!

Αλλά τώρα ήρθε μια έρευνα, για να καταρρίψει αυτά τα κλισέ. Καλά μην πάει και το μυαλό σας στο χειρότερο. Σύμφωνα με τη μελέτη του Association of Psychological Sciences, αυτό που ελκύει τις γυναίκες είναι το… στρογγυλό πρόσωπο των ανδρών.

Όπως είπαν οι επιστήμονες αν μια γυναίκα δει έναν άνδρα με στρογγυλό πρόσωπο, τότε έχει μεγαλύτερη επιθυμία να βγει ξανά μαζί του, αλλά και να κάνει σχέση.

Το κακό είναι βέβαια πως οι άνδρες με το στρογγυλό πρόσωπο δείχνουν αρκετά σημάδια επιθετικότητας, αλλά τουλάχιστον τα καταφέρνουν καλά στα οικονομικά τους.