Ναι, συμφωνούμε όλοι ότι ο Elvis Presley ήταν ο «Βασιλιάς του rock ‘n’ roll». Αλλά για να γίνει βασιλιάς, έπρεπε πρώτα να περάσουν κάποιοι άλλοι μουσικοί και να του ανοίξουν τον δρόμο. Και αυτός που τα κατάφερε δεν ήταν άλλος από τον Bill Haley. 

Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1925. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη μουσική, σε ηλικία 21 ετών, το 1946, με το συγκρότημα της country Down Homers. Μετά από αρκετές αποτυχίες στη δισκογραφία, αποφάσισε να δουλέψει ως περιοδεύον μουσικός.

Και το 1953 δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, τους Comets. Την ίδια χρονιά γράφτηκε γι’ αυτόν το θρυλικό κομμάτι «Rock Around the Clock». Το ηχογράφησε ένα χρόνο αργότερα, χωρίς όμως να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Ωστόσο το 1955 το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας «Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα» και έκανε το κομμάτι, όπως και το συγκρότημα αστέρια του rock ‘n’ roll.

Ο Haley έγινε star, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτή την επιτυχία του. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Φεβρουαρίου 1981, με τις φήμες για αλκοολισμό να ακούγονται παντού. Όμως πάντα θα είναι ο άνθρωπος που έκανε τον κόσμο να ακούσει το rock ‘n’ roll.