Ήταν πριν από περίπου μια εβδομάδα όταν η Dylan Farrow, κατηγόρησε με επιστολή της τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 7 ετών. Και τώρα ήρθε η σειρά του Woody Allen να περάσει στην αντεπίθεση και να δώσει τη δική του απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες. 

Ο διάσημος σκηνοθέτης με επιστολή του στους New York Times ουσιαστικά μιλάει για πλύση εγκεφάλου τις -πλέον- 28χρονης Dylan από τη μητέρα της και πρώην σύζυγό του Mia Farrow, καθώς υποστηρίζει ότι ποτέ δεν ξεπέρασε τον χωρισμό τους και έχει βαλθεί να τον εκδικηθεί. «Μεγάλωσε μαθαίνοντας να μισεί τον πατέρα της και να πιστεύει ότι την κακοποίησε κι αυτό έχει ήδη μεγάλο ψυχολογικό κόστος σε αυτήν» γράφει ο Allen και τονίζει: «Την αγαπούσα τη Dylan και μια μέρα θα συνειδητοποιήσει ότι εξαπατήθηκε, ότι έχασε έναν πατέρα που την αγαπούσε κι ότι έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης απο μία μητέρα που ενδιαφερόταν περισσότερο για τον δικό της θυμό». 

Μάλιστα ο σκηνοθέτης μιλάει και για τις αρχικές κατηγορίες ενταντίον του από τη Farrow το 1992. «Στην αρχή μου φάνηκε τόσο γελοία η ιδέα, που δεν έδωσα σημασία. Πίστεψα αφελώς ότι θα επικρατούσε η κοινή λογική και όλοι θα έβλεπαν τα πραγματικά κίνητρα» λέει ο Allen, για την υπόθεση που οδηγήθηκε στα δικαστήρια πριν από δύο δεκαετίας, αλλά στο τέλος δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του. 

Τέλος, στην επιστολή του ο Woody Allen ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος από το περιβάλλον του να απαντήσουν σε σχόλια και νέες επιστολές καθώς «πολλοί άνθρωποι έχουν πληγωθεί έως σήμερα με αυτή την υπόθεση».