Τη στιγμή που το ποδόσφαιρο συνάντησε τη γυναικεία ματαιοδοξία, γεννήθηκαν οι WAGs (ακρωνύμιο του Women And Girlfriend των ποδοσφαιριστών, «όρος» που έχει εισαχθεί από τις αγγλικές tabloids).

Και όσο η βιομηχανία του ποδοσφαίρου απλωνόταν, όσο η δόξα και τα χρήματα φούσκωναν τραπεζικούς λογαριασμούς και απασχολούσαν εφημερίδες και κανάλια, τόσο η σχέση ποδοσφαίρου και γυναικών γινόταν πιο στενή.

Στη χώρα μας, βέβαια, δεν συμβαίνουν τα φαινόμενα του εξωτερικού. Εδώ, ο ρόλος του ποδοσφαιριστή δεν έχει περάσει στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ισπανίας και της Ιταλίας. Στην Ελλάδα, οι γοητευτικοί ποδοσφαιριστές είναι με εξίσου γοητευτικές κυρίες και δεν παρατηρούνται τα φαινόμενα του εξωτερικού που θα διαβάσετε παρακάτω.

Οι διάσημες Ελληνίδες που έπεσαν στα δίχτυα ποδοσφαιριστών ή και το αντίθετο, είναι αρκετές.

Ένα από τα πρώτα και πιο γνωστά ζευγάρια είναι αυτό του Βασίλη Κωνσταντίνου, τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με τη Μάρθα Καραγιάννη. Ο δεσμός κράτησε για 12 χρόνια. Ο αρχηγός του Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό, Μίμης Δομάζος, παντρεύτηκε την πρωτομαγιά του 1967 τη Βίκυ Μοσχολιού.

Ζευγάρια που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και ο έρωτάς τους απασχόλησε τα media είναι αυτά των Ντέμη Νικολαϊδη – Δέσποινας Βανδή, Θόδωρου Ζαγοράκη – Ιωάννας Λίλη, Τραϊανού Δέλλα – Γωγώς Μαστροκώστα, Μπρούνο Τσιρίλο – Έλενας Ασημακόπουλου, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα – Έρη Ζώρα.

Από την Ελλάδα έχει περάσει και ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της παγκοσμίου showbiz. Κριστιάν Καρεμπε και Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, λίγα χρόνια πριν χωρίσουν κόσμησαν τα γρασίδια και τις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

Φυσικά, υπάρχουν και νέα ζευγάρια, που δεν έχουν παντρευτεί και η σύστασή τους περιέχει μπάλα και… μικρόφωνο. Όπως του Σάββα Γκέντσογλου με την Αγγελική Ηλιάδη, αλλά και του Γιώργου Σαμαρά με την Ελένη Φουρέιρα.

Βέβαια, υπάρχουν και οι σύντροφοι ή σύζυγοι ποδοσφαιριστών, που δεν είναι αναγνωρίσιμες για το επάγγελμά τους, αλλά οι φωτογράφοι «ξοδεύουν» αρκετά «κλικ» σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Όπως η σύζυγος του Ρομπέρτο, η Μάρτα, που κάθε φορά που εμφανίζεται στο πλευρό του ερυθρόλευκου πορτιέρο, έχει μια θέση στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων.

Αλλά και η σύζυγος του Σαβιόλα, καταφέρνει να κερδίσει βλέμματα και να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, σε κάθε της εμφάνιση.

 

Η βιομηχανία των WAGs στο εξωτερικό

Στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί όπου το ποδόσφαιρο και όλα τα παράγωγά του «μοσχοπουλάνε», οι WAG’s βρήκαν την ευκαιρία για να γίνουν γνωστές μέσα σε ένα και μόνο βράδυ. Αρκεί να κυκλοφορήσει μια paparazzo φωτογραφία τους και να δημοσιευτεί σε μια tabloid. Το παιχνίδι εδώ έχει μεταλλαχθεί. Στο πρόσωπο ενός –ακόμη και μέτριου ποδοσφαιριστή της Premier League- δεν βλέπουν μόνο ένα ευκατάστατο άνδρα (στην Αγγλία ακόμη και οι μέτριοι βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ), αλλά ένα εισιτήριο για να μπουν στον μαγικό κόσμο της showbiz, που θα τις ανοίξει πολλές πόρτες και ίσως τραπεζικούς λογαριασμούς (δικούς της). Άλλωστε, ήταν πολλές εκείνες που εκμεταλλεύτηκαν τον δεσμό τους με ποδοσφαιριστή για να μπουν σε ένα δωμάτιο του Big Brother, να συμμετάσχουν σε talent show, να τις καλούν στα κοσμικά events και να κάνουν γνωριμίες του «ενός εκατομμυρίου», είτε και να γίνουν απλά, μοντέλα εσωρούχων.

Η σημαία αυτής της κατηγορίας γυναικών είναι η Imogen Thomas. Η πρώην ερωμένη του Ryan Giggs είχε κερδίσει τον τίτλο της Μις Ουαλίας και στη συνέχεια πήγε στο Big Brother. Δύο χρόνια πριν, το 2011, αποκάλυψε πως είχε σχέση για έξι μήνες με τον γηραιό star της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή, όμως, που θεωρείται πρωθιέρεια των WAG’s είναι η σύζυγος του David Beckham, Victoria. Η Posh Spice είναι το μόνο κορίτσι των Spice Girls που επέζησε και βασιλεύει ακόμη, έπειτα από τη διάλυση του γκρουπ. Και όλα αυτά χάρη στον σύζυγό της, που από κάποια στιγμή και έπειτα, απασχολούσε για όλες τις άλλες δραστηριότητές του, πλην των ποδοσφαιρικών. Η Βικτόρια Μπέκαμ μπορεί να κάνει trend οτιδήποτε φορέσει και φυσικά είναι αγαπημένη των σχεδιαστών. Έτσι, γύρω από το ζευγάρι έχει στηθεί ένας τρελός χορός εκατομμυρίων. Και είναι λογικό, όσες φορές και αν βγει κάποιο ερωτικό σκάνδαλο του Becks, εκείνη να του κάνει κάποια σκηνή, αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό που να σκεφτεί το διαζύγιο.

Ο «αστικός μύθος» θέλει την Posh Spice να γούσταρε τον συμπαίκτη του, Ryan Giggs και στην πορεία να προέκυψε ο David. Αλλά αυτό, είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ στα σίγουρα. Το θέμα είναι πως η Victoria, πήγαινε να παρακολουθήσει αγώνες ποδοσφαίρου συνοδεία του μάνατζερ του συγκροτήματος για να κάνει PR. Και γιατί όχι, δεσμό! Και δικαιώθηκε!

Τα ερωτικά σκάνδαλα  που έχουν προκύψει ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές πρώτου μεγέθους με στάρλετ και σταρλετίτσες, απογειώνουν τις πωλήσεις των εφημερίδων, τύπου Sun. Όταν έγινε γνωστός ο παράνομος δεσμός του αρχηγού της Τσέλσι, Τζον Τέρι, με τη σύντροφο του συμπαίκτη του Τζον Μπριτζ, Βανέσα Περονσέλ, ο «κίτρινος Τύπος» του «Νησιού», έτριβε τα χέρια του.  Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τέρι, που του αρέσουν πολύ οι γυναίκες, πρωταγωνίστησε και σε νέο σκάνδαλο, όταν η σύζυγός του, Νίκι, ήταν έγκυος και έκανε σεξ με την Ορλάιθ Μακ Άλιστερ, γνωστή από το Big Brother 6.

Ανάλογο πάρτι έστησαν οι gossip δημοσιογράφοι όταν η νύφη του Γκίγκς έσκασε τη βόμβα πως έμεινε έγκυος από τον κάπτεν της Γιουνάιτεντ, λίγο πριν παντρευτεί τον… αδερφό του! Και ενώ όλοι θεωρούσαν τον Γκιγκς, «πιστό  στρατιώτη Ράιαν», πέφτουν από τα σύννεφα όταν έρχεται στο «φως» και μια νέα… περιπέτεια, αυτή με την Ίμοτζεν Τόμας.