Ήταν, δεν ήταν 18 χρονών και καθώς είχε παρατήσει το σχολείο τρία χρόνια νωρίτερα, τον κάλεσαν να υπηρετήσει στις Βρετανικές Βασιλικές Δυνάμεις. Και από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκε στη Σιγκαπούρη. Εκεί όπως αποκάλυψε είχε πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του και μια μέρα αγόρασε μια Rolleiflex κάμερα για να περνάει την ώρα του. Τελικά μαζί με αυτή την κάμερα, και πολλές ακόμα στην πορεία, πέρασε την υπόλοιπη ζωή του.

Αυτό ήταν το ταπεινό ξεκίνημα της καριέρας του David Bailey, που μέσα στα στις επόμενες δεκαετίες θα απογειωνόταν και ο ίδιος θα έφτανε να γίνει ο φωτογράφος της pop-rock κουλτούρας. Γιατί δεν υπάρχει διάσημος στο Μεγάλο Νησί που να μην έχει ποζάρει για αυτόν τα τελευταία 55 χρόνια.

Από τους Rolling Stones, John Lennon, Alice Cooper και τους ωραίους Michael Caine, Johnny Depp, Jude Law, έως τους τρελούς Andy Warhol, Jack Nicholson, Salvadore Dali κανείς δεν είπε «όχι» στον Bailey.

Ο οποίος τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλύψει τους δικούς του ήρωες – αυτούς που ξεχώρισε μέσα σε αυτές τις δεκαετίες. Και τα «αποκαλυπτήρια» θα γίνουν αρκετά εντυπωσιακά: ως συλλεκτικά εξώφυλλα του Βρετανικού GQ.