Διαβάσατε πριν από λίγο καιρό εδώ στο provocateur ότι η σιωπή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εθεωρείτο για κάποιους καλό σημάδι, αναφορικά με το ενδεχόμενο εισόδου του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 
Εν μέρει, δεν αποδείχθηκαν πολύ άστοχοι όσοι υποστήριζαν και «έβλεπαν» συγκρατημένα την είσοδο του “μικρού” στο ποδόσφαιρο. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν, γιατί επέλεξε να μιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ στη γιορτή του συλλόγου για τα 106 χρόνια από ιδρύσεώς του και τι σημαίνουν οι ελπίδες που «μοίρασε» για συμπαράσταση στον Γιάννη Αλαφούζο;
 
Ερώτημα πρώτο: Τι συμβαίνει με τον έλεγχο στα οικονομικά;
Απάντηση: Το άνοιγμα της ΠΑΕ είναι μεγαλύτερο από όσα υπολόγιζε τόσο ο ίδιος, όσο και -κυρίως- ο συμπαίκτης του – εταίρος από την Κίνα (από τις ΗΠΑ κατ’ άλλους). Εξ ου και η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη να μην κάνει μπάσιμο μόνος του με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, που αφορούν σε χρέη, έλλειμμα, προεισπραγμένα συμβόλαια. Οι Κινέζοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θεωρούν ασφαλή μια τέτοια επένδυση και γι’ αυτό ουσιαστικά -εκτός απροόπτου- δεν ακολουθούν την «καρδιά» του αφεντικού της ΚΑΕ, όσο κι αν προσπάθησε να τους «ψήσει».
 
Ερώτημα δεύτερο: Γιατί μίλησε τη Δευτέρα;
Απάντηση: Ήθελε να δώσει πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση για τα 106 χρόνια ένδοξης ιστορίας του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα. Επιπλέον, ήθελε να το ανακοινώσει επίσημα, σε μια γιορτή που θα έκανε ακόμη πιο χαρούμενους τους φίλους της ομάδας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο και παρά το γεγονός ότι έχει αποφασίσει να μην πάρει όλο το «ποδόσφαιρο» στην πλάτη του.
 
Ερώτημα τρίτο: Τι σημαίνει η συμπαράσταση στον Αλαφούζο;
Απάντηση: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συνδράμει με ένα ποσό που θα κρίνει εκείνος, ενώ δεν αποκλείεται να «συνεννοηθεί» με τον Γιάννη Αλαφούζο για τη συνεργασία που θα έχουν και έως πού θα φτάνει το… χέρι και οι αρμοδιότητες του καθενός. Τα… σπουδαία, λοιπόν, πάνε για το καλοκαίρι.