Αν δεν ασχολείστε με τους αγώνες dragster των ΗΠΑ σίγουρα δεν ξέρετε τον « Jungle Jim». Το πραγματικό του όνομα ήταν Russell James «Jim» Liberman και κατάφερε να φτάσει ως το νούμερο 17 στους 50 καλύτερους οδηγούςDragster της Αμερικής.  Ο «Jungle Jim», όπως έγινε γνωστός o Liberman, πήρε το όνομά του από ένα καρτούν εφημερίδας το οποίο διηγούταν τις περιπέτειες ενός εξερευνητή της ζούγκλας του «Jungle Jim».

Ο Jungle Jim των αγώνων Dragster έγινε διάσημος για τρία πράγματα: Τα εξωφρενικά burn out (τεχνική για να ζεσταίνονται τα λάστιχα), για την επιστροφή του (από αυτά) με 160 χλμ με όπισθεν στην εκκίνηση και τη βοηθό του την… «Jungle Pam» Hardy. Ο οδηγός από την Pennsylvania είδε πως εκμεταλλευόμενος την αφέλεια και τα κάλλη της βοηθού του ξεσήκωνε τον κόσμο. Η συμμετοχή του έγινε σχεδόν υποχρεωτική και έτσι έδινε το παρόν σε κάθε διοργάνωση φτάνοντας τις  100 συμμετοχές σε μία χρονιά.

Ο Liberman γνώρισε τη 18χρονη βοηθό του όταν εκείνη πήγαινε ακόμη γυμνάσιο. Την πήρε μαζί του όταν τη βρήκε να κάνει ότοστοπ για να γνωρίσει τον κόσμο. Το μόνο που έπρεπε να κάνει στην πίστα ήταν να… φορά τα ρούχα της (στην photo gallery που ακολουθεί θα καταλάβετε), να ελέγχει το αυτοκίνητο και να καθοδηγεί τον «Jungle Jim» όταν έκανε όπισθεν για να τοποθετηθεί στην εκκίνηση.

Ο «Jungle Jim» έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα εκτός πίστας. Η καριέρα του κράτησε μόλις τέσσερα χρόνια. Η «Jungle Pam» Hardy δύο χρόνια μετά το θάνατο του Liberman παντρεύτηκε ένα φωτογράφο και απομακρύνθηκε από τους αγώνες αυτοκινήτου. Επέστρεψε (σε μεγάλη ηλικία) ως guest σε επετειακές διοργανώσεις.