Superman, Batman, Spiderman, Iron Man. Τέσσερις ήρωες βγαλμένοι μέσα από τις σελίδες των κόμιξ της Marvel και της DC που έχουν περάσει στη μικρή και μεγάλη οθόνη έχοντας συντροφεύσει τα όνειρα και τα απωθημένα μικρών και μεγάλων.

Παρ’ όλα αυτά, πίσω από τις φανταχτερές στολές και τις σούπερ δυνάμεις (αν εξαιρέσουμε τον πιο «γήινο» άνθρωπο-νυχτερίδα) κρύβονται άνθρωποι με αδυναμίες,  μεγαλύτερες από αυτές των «κοινών θνητών». Κι όμως,  έχουν και οι σούπερ ήρωες… ψυχολογικά.  

Bruce Wayne (Batman)

Η ζωή δεν τα έφερε και πολύ καλά στον πλουσιότερο άνθρωπο του Γκόθαμ Σίτι. Μπορεί να κληρονόμησε μια αμύθητη περιουσία και έναν επιχειρηματικό κολοσσό, όμως έχασε και τους δυο του γονείς σε παιδική ηλικία και μάλιστα μπροστά στα μάτια του από το όπλο ληστή (σε κάποιες ταινίες το όπλο του Joker). Τη συγκεκριμένη απώλεια δεν την ξεπέρασε ποτέ διαμορφώνοντας ένα μοναχικό, σκοτεινό προφίλ. Η σχέση του με τις γυναίκες επηρεάστηκε από αυτό το γεγονός, αφού σύμφωνα με τα κόμιξ και τις ταινίες δεν… νοικοκυρεύεται αλλά αλλάζει αγκαλιές, όντας και ένας γνήσιος ζάμπλουτος μπον βιβέρ. Το ότι τις νύχτες κυνηγάει τους παρανοϊκούς της πόλης δείχνει ευσυνειδησία, αλλα και ότι κάτι δεν πάει καλά.  

Tony Stark (Iron Man)

Άλλος ένας δισεκατομμυριούχος με πολύ διαφορετικό ζήτημα χαρακτήρα: την υπέρμετρη αλαζονεία του. Άριστος μηχανικός, δημιούργησε τις παντοδύναμες στολές του που εκτόξευσαν το ήδη τεράστιο εγώ του, κυριολεκτικά,  ως τον ουρανό. Υπερόπτης, νάρκισσος, επιπόλαιος, λατρεύει τη ντόλτσε βίτα, τις ωραίες γυναίκες και το αλκοόλ. Ρισκάρει, αντιμετωπίζει ολες τις καταστάσεις με χιούμορ και στέκεται ανεξήγητα τυχερός. Ευτυχώς το δεξί του χέρι, η Pepper τον συμμάζεψε αλλιώς θα κατέληγε στα παλιοσίδερα.

Clark Kent (Superman)  

Μετανάστης από μωρό, από τον πλανήτη Κρύπτον, ο Clark Kent (η αλλιώς Kal El) μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια στο Σμόλβιλ. Δημοσιογράφος αργότερα στην εφημερίδα Daily Planet σταθερός χαρακτήρας, καλό παιδί, ιδιαίτερα με τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά που φόραγε τάχα για να κρύψει την ταυτότητά του. Παρ’ όλα αυτά,  τον βασάνιζε από εφηβική ηλικία το πώς θα κρύψει τις υπερδυνάμεις του. Λίγο το «από ποιον πλανήτη είμαι;» και «τι ήρθα εδώ να κάνω;» μπέρδεψαν λίγο τα πράγματα στο κεφάλι του Clark. Ερωτεύτηκε και φιλόδοξη δημοσιογράτο, τη Lois Lane και έδεσε το γλυκό…

Peter Parker (Spiderman)  

Ο άνθρωπος-αράχνη μπορεί να είναι άριστος φοιτητής, δαιμόνιος φωτογράφος και να διαθέτει σούπερ δυνάμεις μετά το τσίμπημα της αράχνης, όμως παραμένει αρκετά… σπασίκλας. Μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά του λόγω απώλειας των γονιών του, όμως οι ατυχίες δεν τον σκλήρυναν καθόλου. Χαρακτηριστικό είναι το διαχρονικό ειδύλλιο με τη γειτόνισσα Mary Jane, στο οποίο, λόγω υποχρεώσεων στις ταράτσες των κτιρίων, καταϕέρνει πάντα να τα θαλασσώνει, δίχως να μπορεί να βρει δικαιολογία.  Κάνε ελιγμούς βρε Peter… Θα το χάσεις το κορίτσι!