Η Alfa Romeo δεν θα μπορούσε να ευχηθεί καλύτερο ξεκίνημα για το 2014. Η 4C κέρδισε το σημαντικό πρώτο βραβείο στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Chamonix της Γαλλίας, που προβάλει το ντιζάιν των αυτοκινήτων από το 1988 και ανακηρύχθηκε «Ομορφότερο αυτοκίνητο του 2013». Το ιταλικό sports car επιλέχθηκε μετά από μία παγκόσμια έρευνα στο Internet, που οργανώθηκε από τις εταιρείες πολυμέσων που οργανώνουν την εκδήλωση (Le Point, Auto Addict, Automobiles Classiques, AD και JC Decaux).

Ήταν μία καθαρή νίκη, με 40,7% των ψήφων υπέρ της Alfa Romeo 4C, που άφησε πίσω με διαφορά τους υπόλοιπους φιναλίστ, τη BMW σειράς 4 (25,55%), τη Mercedes CLA (22,15%) και το Mazda 3 (11,6%). Το σημαντικό αυτό βραβείο ακολουθεί εκείνα που κέρδισαν στο παρελθόν η Alfa Brera το 2005 και η Alfa MiTo το 2008, επιβραβεύοντας το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από το Centro Stile Alfa Romeo, εμπνευσμένο από την εμβληματική 33 Stradale του 1967.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου ιδρύθηκε στο Chamonix το 1986 και καθιερώθηκε ως ένα σημαντικό γεγονός στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον κόσμο του αυτοκινήτου, επιβραβεύοντας τη δημιουργικότητα στη σχεδίαση αυτοκινήτων με το βραβείο του «Ομορφότερου αυτοκινήτου της χρονιάς».

Η Alfa Romeo 4C, όμως, είχε και μία ακόμα επιτυχία στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, κερδίζοντας το βραβείο των αναγνωστών του γερμανικού ειδικού περιοδικού «Auto, Motor und Sport» στην κατηγορία «σπορ αυτοκίνητα» της κατάταξης των εισαγόμενων μοντέλων.

Η 4C βρέθηκε μπροστά από 28 αυτοκίνητα από το πάνθεον των υπεραυτοκινήτων, που συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερο από το ιταλικό κουπέ με τον κινητήρα στο κέντρο, το αμάξωμα από ανθρακονήματα και την πίσω κίνηση.

Ψηφίζοντας για τα βραβεία «Best Cars 2014», περισσότεροι από 115.000 αναγνώστες διάλεξαν την Alfa Romeo 4C ως το πιο συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο της χρονιάς. Μια αυθεντική «μηχανή οδήγησης», που βρίσκει τον καλύτερο εαυτό της στην πίστα, όπου η ταχύτητα, οι μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και η εγκάρσια επιτάχυνση είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη κορυφαίων χρόνων: επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα μόλις σε 4,5”, μέγιστη ταχύτητα 258 χλμ./ώρα, επιβράδυνση που μπορεί να φτάσει στην περιοχή των 1,2 g και πλευρική επιτάχυνση η τιμή της οποίας μπορεί να φτάσει πάνω από το 1,1 g. Όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρη και σε μία ιδανική κατανομή βάρους -40% στον μπροστινό άξονα και 60% στον πίσω- αλλά και στο χαμηλό βάρος (μόλις 895 κιλά) του αμαξώματος, που είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, αλουμίνιο και χάλυβα, επιτυγχάνοντας έναν εξαιρετικό λόγο βάρους/ισχύος, μόλις 4 κιλά/ίππο.