Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes – Please!

(από το άλμπουμ “Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes”,23/7/13)

Τα γλυκανάλατα τραγούδια που συνοδεύονται και με παρόμοια βίντεο και μιλάνε είτε για την αγάπη είτε για την ειρήνη είτε για τα τοξικά απόβλητα στην Νικαράγουα, τις πιο πολλές φορές είναι το λιγότερο εκνευριστικά. Ο John Lennon δικαιωματικά μπορούσε να το κάνει χωρίς να γίνει γραφικός. Έπρεπε να περάσουν καμία 30αριά χρόνια για να βρεθεί ο διάδοχος του γνήσιου χίπι που θα μπορούσε να τραγουδάει τέτοια κομμάτια χωρίς να φανεί γελοίος. Τι και αν ο Alex Ebert πριν από κανένα μήνα κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, τι και αν οι Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes γεμίζουν στάδια για πλάκα, μια ζωή θα παραμένουν, στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά και μάτια, η χίπικη εκείνη μπάντα που μπορεί να τραγουδήσει ακόμα και το πιο cheesy τραγούδι και να σε κάνει αλοιφή.

 

Diane Coffee – Green

(από το LP “My Friend Fish”, 18/11/13)

Αν πρώτα ακούσεις το κομμάτι και μετά διαβάσεις το κείμενο, να ξέρεις ότι η κοπέλα που ίσως να νομίζεις ότι ακούς λέγεται Shaun Flemming και είναι ένας 25χρονος, ο οποίος ξεκίνησε να γίνεται γνωστός όταν ήταν ακόμη 8 χρονών όπου και για πολλά χρόνια δάνειζε την φωνή σε ταινίες του Disney. Και όχι, δεν διάλεξε και αυτός τον δρόμο της pop όπως όλο το άλλο πλήρωμα του Disney Club αλλά με ακούσματα όπως Crosby, Stills & Nash, Beatles, Beach Boys κ.α, ήταν επόμενο το πρώτο του LP να έχει στοιχεία από αυτούς. Πέρυσι έπαιξε ντραμς και στους Foxygen, έφτιαξε την δικιά του μπάντα και θα ήταν καλό από εδώ και πέρα να αφήσει τις φωνές της Ραπουνζέλ και Μουλάν και να ασχοληθεί μια και καλή με την μουσική. Έξαλλου μπορεί εύκολα να σταθεί δίπλα σε μπάντες όπως οι Best Coast και οι Dum Dum Girls και δεύτερον ο Shaun  θα μπορούσε να ήταν και ο χαμένος αδερφός του Christopher Owens των (πρώην) Girls.

 

Coves – Cast  A Shadow

(από το άλμπουμ “Soft Friday” 31/3/14)

Ντουέτο από την Αγγλία , σκάει μέσα στην εβδομάδα με ένα κομμάτι που δεν λέει να βγει από το repeat. Το Cast A Shadow ακούγεται σαν να έχεις βάλει στο μπλέντερ τους Underground Youth και τους Temples μαζί. Ερωτική ψυχεδελική μουσική με άψογα γυναικεία φωνητικά και με ένα riff που το έχεις χιλιοακούσει αλλά ποτέ δεν το έχεις βαρεθεί. Αυτή την εποχή θα τους πετύχεις δίπλα στους Band Of Skulls όπου και περιοδεύουν.

 

King Gizzard & The Lizard Wizard – I Am Not A Man Unless I Have A Woman

(από το LP “Float Along – Fill Your Lungs”, 29/9/13)

Ψυχεδέλειας συνέχεια και θέση παίρνουν τα θέρεμιν, τα σιτάρ και τα απανωτά reverb. Και αν νομίζεις ότι όλα αυτά ακούγονται κουραστικά στο αυτί σου, σε διαβεβαιώνω ότι, βλέποντας και το βίντεο παράλληλα, ο οπτικοακουστικός οργασμός θα είναι σίγουρος. Οι Αυστραλοί κυκλοφορούν συνέχεια LP, singles, κασέτες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και από εκεί που ακούς ψυχεδέλεια περνάνε στο garage και από εκεί σε ήχους spaghetti western. Αστείρευτοι.

https://www.youtube.com/watch?v=nyk-E71tp54

 

Timber Timbre – Hot Dreams

(από το άλμπουμ “Hot Dreams”, 31/3/14)

Ορισμένα τραγούδια θα πρέπει να ακούγονται και γιατί όχι να χορεύονται κάποιες συγκεκριμένες ώρες. Οι Καναδοί Timber Timbre έχουν κατοχυρώσει εδώ και 8 χρόνια, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ερωτικοί, σκοτεινοί και με μια φωνή (εκείνη του Tim Kirk) να σε πηγαίνει αλλού. Αφού πατήσεις στο youtube ότι είσαι πάνω από 18, μπορείς να απολαύσεις το Hot Dreams, να ακούσεις το σαξόφωνο του Colin Stetson (των Arcade Fire) να σου διαπερνά τον εγκέφαλο και την soul φωνή του Kirk να σε υπνωτίζει.