Σήμερα είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους κωμικούς του πλανήτη. Το σόου «Louie» έχει εκατομμύρια θαυμαστές, ενώ τα μεγάλα στούντιο του Hollywood τον θέλουν ακόμα και ως guest star στις υπερπαραγωγές του – δεν είναι τυχαίο ότι το 2013 έκανε το πέρασμά του από δύο επιτυχημένες ταινίες, τις «Blue Jasmine» και «American Hustle».

Ναι, πολλοί είναι αυτοί που κατακρίνουν τον Louis C.K. για το ρεαλιστικό του χιούμορ, που μπορεί ώρες-ώρες να σε οδηγήσει στην… κατάθλιψη, αλλά αυτό είναι παράλληλα και το μεγάλο του όπλο. Ότι λέει πράγματα που όλοι σκέφτονται – απλά εκείνος τα λέει καλύτερα.

Ωστόσο η ζωή του δεν ήταν πάντα τόσο επιτυχημένη – και όχι, δεν μιλάμε για το διαζύγιό του και την πρώην σύζυγό του που δεν την αφήνει σε χλωρό κλαρί στο σόου του. Κάποτε, οι περισσότεροι, δεν θεωρούσαν το Louis C.K. αστείο, ούτε καν καλό κωμικό. Τον έβλεπαν σαν έναν περίεργο τύπο, που απλά λέει και κάνει χοντράδες.

Κάτι που φάνηκε στο -άγνωστο για τους περισσότερους έως σήμερα- σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1998. Ο Louis C.K. έγραψε και σκηνοθέτησε το «Tomorrow Night» μια ασπρόμαυρη ταινία, που ασχολήθηκε με έναν τύπο που έπαιρνε σεξουαλική ικανοποίηση όταν καθόταν γυμνός πάνω σε ένα μπολ γεμάτο παγωτό και άλλα τέτοια παλαβά. Δηλαδή ότι κάνει ο κωμικός και σήμερα, πάνω κάτω, στα σόου του.

Το φιλμ προβλήθηκε στο Sundance Film Festival, αλλά και σε άλλα φεστιβάλ εκείνη την περίοδο, αλλά ελάχιστοι ήταν αυτοί που το είδαν και άπειροι αυτοί που το έκραξαν, με αποτέλεσμα να μην βγει ποτέ στις μεγάλες οθόνες.

Ναι υπήρχαν και κάποιες καλές κριτικές που το αποκάλεσαν «ξεκαρδιστικό», «έξυπνο» και «σκηνοθεσία-έκπληξη», αλλά δεν αποδείχθηκαν ικανές να αλλάξουν τη μοίρα της ταινίας.

Όμως, περίπου 16 χρόνια αργότερα, ο Louis C.K. αποφάσισε να επαναφέρει τη ταινία του στο προσκήνιο και πλέον δίνει το «Tomorrow Night» μέσω της προσωπικής του σελίδας στο internet.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι πλέον είναι διάσημος και επιτυχημένος, οι κριτικές που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες συνεχίζουν να κράζουν το φιλμ. «Είναι μια… δυσκίνητη ταινία, με ελάχιστο χιούμορ. Και όχι τόσο έξυπνη» έγραψαν οι New York Times. 

https://www.youtube.com/watch?v=SbipC-CeEvM