Η άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής και οι απεργιακές κινητοποιήσεις κυριάρχησαν την εβδομάδα που μας πέρασε… Θυμήσου τα μεγάλα γεγονότα, αλλά και άλλες δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής, μέσα από το φωτογραφικό φακό!

Δευτέρα 14/10

Ο Γιάννης Καζατζόγλου, συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, μεταφέρεται στις φυλακές Μαλανδρίνου μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ισχυρίστηκε πως «κοιτούσε τον Ρουπακιά που ήταν σε αυτοάμυνα».

Διαμαρτυρία για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις από πανεπιστημιακούς υπαλλήλους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Την έκθεση «Προσφορά» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τρίτη 15/10

Street art στο κέντρο της Αθήνας. Το «κανείς τοίχος παρθένος» δεν ήταν το κεντρικό μότο.

Ένταση ανάμεσα σε εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης. Και η μητέρα του Στουρνάρα παίρνει 500 ευρώ σύνταξη, αλλά δεν κάνει κι έτσι. Κυρία.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς μεταφέρεται στους ανακριτές διαφθοράς προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στην απολογία του θα υποστηρίξει πως ήταν σε «αυτοάμυνα». Προφανώς και δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη.

Τετάρτη 16/10

Καθαριστές διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής αποχωρεί από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτηση και της ψήφισης της άρσης της ασυλίας 5 βουλευτών της. Λογικό. Ούτε… φυλακισμένος το έβλεπε αυτό το «ματς».

Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιεί έρευνα στην οικία του εφοπλιστή Πάλλη. Μόνο τον βαλσαμωμένο Χίτλερ, δεν βρήκαν μέσα.

Πέμπτη 17/10

Οι νέοι πρέσβεις των Σουδάν, ΗΠΑ και Παλαιστίνης κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Σιδεροκέφαλοι.


H πρώτη μεγάλη βροχή στην Αθήνα δεν πτόησε καθηγητές και μαθητές, που διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος. Όταν το σύνθημα «μια βροχή θα μας σώσει» πάει… περίπατο!

Παρασκευή 18/10

Το ηλιόλουστο Μοναστηράκι γέμισε από φιγούρες και σόλες που κοιτούν τον… ουρανό, όταν το breakdance Group των beby – f, Killer, Ivan και Gallaxy.

Λίγο μετά τη συνάντηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποχωρούν οι κκ Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Χατζηδάκης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρεί με άδεια χέρια, μετά τα εγκαίνια της Λαχαναγοράς του καταναλωτή. Τη μητέρα του με τη σύνταξη των 500 ευρώ, πάλι δεν τη θυμήθηκε!

Διαμαρτυρία των παραπληγικών έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών στην πλατεία Συντάγματος.