Ο Μίκαελ Σουμάχερ ανταποκρίνεται θετικά εδώ και λίγες ημέρες, στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης. Αν και οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ παραμένουν επιφυλακτικοί για την κατάσταση της υγείας του γερμανού, επτάκις πρωταθλητή, αποφάσισαν να τον «ξυπνήσουν».

Ο πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος, Ζαν Λικ Τρουέγ δήλωσε στη L’ Equipe πως «οι τέσσερις εβδομάδες ήταν ο μέγιστος χρόνος σε τεχνητό κώμα, ώστε να αρχίσει η αφύπνιση».

Αποκάλυψε επίσης, πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι. «Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του εγκεφάλου», σημείωσε με νόημα.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Μίκαελ Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος τονίζοντας πως «οτιδήποτε αφορά την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς ή τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φημολογία. Επαναλαμβάνω πως δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο».