Συγκατοίκηση: Το προτελευταίο βήμα πριν από τον γάμο ή τον χωρισμό. Αν δεν βιάζεσαι, αν δεν σε πιέζει αφόρητα, αν δεν σε έχει κλείσει στην εστία σου και σε σφυροκοπεί, προσπάθησε να το αποφύγεις.

Αν όχι, ετοιμάσου να εισβάλλει στην καθημερινότητά σου, να σου την αναστατώσει, να σου χαρίσει απλόχερα ευχάριστες και… δυσάρεστες στιγμές.

5. Η προίκα της

Φρόντισε να της διαθέσεις έναν συγκεκριμένο χώρο για όλα τα… παρελκόμενά της! Η αλήθεια είναι πως με το που πεις το “ναι”, θα σου ξεφουρνίσει αμέσως όλα εκείνα που πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας. Για να διατηρήσεις την ηρεμία της και κατά συνέπεια και τη δική σου, φρόντισε να της δώσεις έναν ενιαίο χώρο για να χωρέσουν τα προικιά της… Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ…  Αν δεν έχεις, άφησε όλες τις ντουλάπες σου για εκείνη και άρχισε να παραχώνεις τα δικά σου στην κουζίνα, στο γραφείο σου, στο ψυγείο, στο γείτονα. Είναι καλύτερα έτσι! Αν τα έχετε στον ίδιο χώρο, ετοιμάσου για χοντρά βρισίδια εν ώρα προετοιμασίας για έξοδο. Δεν το θέλεις! Θα πονέσεις!

4. Το αφεντικό είναι ο κάτοχος του τηλεκοντρόλ

Οι παλιές, επικές εποχές, που ξενυχτούσες στην κρεβατοκάμαρά σου καπνίζοντας (για τους καπνιστές) και παρακολουθούσες μέχρι και την πολυθρόνα που φουσκώνει-ξεφουσκώνει-και-δεν-πιάνει-χώρο-όταν-δεν-χρησιμοποιείται στο telemarketing έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τέλος το τσιγάρο εκεί, τέλος και η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα. Κι επειδή θα τη θέλει όλη μέρα ανοιχτή, “μόνο για να ακούω” είναι η δικαιολογία της, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βάλεις την αγαπημένη σου μικρή tv στην κουζίνα… Αν δεν συμμορφωθείς με την επιθυμία της, θα πρέπει να ξεχάσεις Champions League και άλλα ευγενή τηλεοπτικά προγράμματα που γουστάρεις. Να ξέρεις… Όταν το θέλει, το remote control της ανήκει! Όπως και τα κλειδιά του σπιτιού. Γιατί εκείνη είναι τώρα το αφεντικό!

3. Η σεξουαλική ζωή κατά την περίοδο της συγκατοίκησης

Κοίτα να περάσεις όσο πιο έντονα μπορείς τον πρώτο μήνα της συγκατοίκησης. Να δοκιμάσεις τα όρια σου στο σεξ. Στην κρεβατοκάμαρα, στον πάγκο της κουζίνας, στον καναπέ, στο πολύφωτο, πάνω στο ψυγείο, το πλυντήριο -ιδίως εν ώρα λειτουργίας αν είναι από τα παλιά που κουνιούνται.

Αυτήν την εξόχως έντονη δραστηριότητα θα ξεχάσεις σταδιακά, όταν και θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι πονοκέφαλοι, η κούραση, τα νευράκια, οι… μέλισσες! Τα δαντελένια εσώρουχά της θα μένουν στο συρτάρι και πλέον θα έχεις να αντιμετωπίσεις τις αποκρουστικές και γεμάτο αρκουδάκια πυτζάμες της.

2. Το φαγητό

Οι διατροφικές συνήθειες που σε καθόριζουν ως άνδρα, γρήγορα θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ετοιμάσου για κοσμογονικές αλλαγές. Ετοιμάσου να χάσεις για πάντα το delivery boy, που είχε εξελιχθεί σε κολλητό σου. Ξέχνα το φαγητό της μαμάς, το πολύ αλάτι, τις τηγανιτές πατάτες. Θα μάθεις για τη σημασία των οσπρίων στη διατροφή, θα τρως υγιεινά, γιατί μόνο εκείνη σε προσέχει! Προσοχή. Όταν τρως έξω, πριν πας στο σπίτι, να έχεις πάντοτε τσίχλα. Μυρίζουν τα πάντα!

1. Ήχοι και θόρυβοι

Στο πλαίσιο της διακριτικότητας που θα πρέπει να αναπτύξεις, είναι και να τιθασεύσεις τα ζόρια σου. Τι εννοώ; Όταν θα πηγαίνεις στην τουαλέτα για την.. ανάγκη των αναγκών, φρόντισε να ανοίγεις στο τέρμα τη βρύση. Και του νιπτήρα και του μπάνιου. Προσοχή. Όχι το «τηλέφωνο», τη βρύση του μπάνιου. Με τον τρόπο αυτό, θόρυβοι για τους οποίους ντρέπεσαι δεν θα ακουστούν ποτέ από την αγαπημένη σου. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και από την αντίστροφη. Όταν θα πηγαίνει εκείνη, καλό θα είναι να ανοίγεις την ένταση της τηλεόρασης ή του στερεοφωνικού. Να νιώθει άνετα, καταλαβαίνεις… Επίσης, προσπάθησε να σηκώνεις το καπάκι (τα μισά διαζύγια ξεκίνησαν από αυτό) και να μην αφήνεις υποψία χρήσης της λεκάνης πριν.