Δευτέρα 20/1

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμαλέγκου. 

 

Βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά, κοντά σε αρχηγείο του στρατού, στο Ραβαλπίντι του βόρειου Πακιστάν στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα.

 

Τα αποκαλυπτήρια της μοτοσικλέτας για το 2014 πραγματοποίησε στη Τζακάρτα η Yamaha, με τους Χόρχε Λορένθο, Βαλεντίνο Ρόσι να έχουν υψηλές προσδοκίες. 

 

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης καταιγίδας που έπληξε το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, δόθηκε η ευκαιρία στους φωτογράφους να αποτυπώσουν μερικές εντυπωσιακές, χωρίς αμφιβολία, εικόνες από το λόφο με το γνωστό εμβληματικό άγαλμα του Χριστού.

 

Με video ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είχε αποδράση πριν από λίγες ημέρες, απειλεί μεταξύ άλλων ΜΜΕ και ΕΛ.ΑΣ., εξηγεί πως και γιατί απέδρασε και επιτίθεται στο σύστημα.

 

Χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα της και ένα κομμάτι κάρβουνο, η καλλιτέχνις από τη Νέα Ορλεάνη Heather Hansen κάθεται πάνω στο χαρτί και πραγματοποιώντας χορευτικές κινήσεις δημιουργεί εκπληκτικά μοτίβα και σχέδια στον καμβά!

 

Τρίτη 21/1

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 76 τραυματίστηκαν σε μια σειρά από εκρήξεις βομβών σε περιοχές της Βαγδάτης. 

 

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούςτης αντιπολίτευσης με την Ουκρανική αστυνομία στο Κίεβο, ρίχνοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ και πέτρες. Στις συγκρούσεις των επόμενων ημερών δυστυχώς είχαμε και θύματα.

 

Άγνωστοι κατέστρεψαν τη μοναδική παιδική χαρά στον Κάραβο Αλιβερίου. 

 

Ξεκίνησαν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. 

 

Συνάντηση με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στην κατηγορία Κορασίδων μέχρι 14 ετών, Σταυρούλα Τσολακίδου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Την Πρέσβη της Βουλγαρίας Emilia Kraleva δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Ένα άτομο σκοτώθηκε στη διάρκεια περιστατικού πυροβολισμών σε κτίριο του Πανεπιστημίου Πέρντιου, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

 

Τετάρτη 22/1 

Η Μπανγκόκ πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 60 ημερών την Τετάρτη καθώς η κυβέρνηση αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στους διαδηλωτές που προσπαθούν να εκδιώξουν την πρωθυπουργό Γινγκλουκ Σιναουάτρα.

 

Η Google λανσάρει ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, το Sightsmap, έναν παγκόσμιο χάρτη με τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της Γης.

 

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στον Κώστα Φιλίνη, στην κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο. 

 

Πορεία  διαμαρτυρίας με την οποία κατήγγειλε την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 κατά της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, αλλά και τη σύλληψη συνδικαλιστή μέλους της πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ. 

 

Ξεκίνησε το  Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Μαρούσι για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους επισκέπτες.

 

Πέμπτη 23/1

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν οι μετανάστες της τραγωδίας στα ανοικτά του Φαρμακινησίου.

 

Πέντε αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ενόπλων κατά σημείου ελέγχου νοτίως του Καΐρου.

 

Οι ιρακινές αρχές εκτέλεσαν σήμερα 11 καταδικασμένους για πράξεις «τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης μερικές ημέρες αφότου είχε προχωρήσει σε μια σειρά 26 εκτελέσεων καταδικασμένων.

 

Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια άνοιξε και επίσημα, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπλάκφριαρς, στο Λονδίνο.

 

Παρασκευή 24/1 

Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 90 τραυματίες είναι ο απολογισμός τριών εκρήξεων που σημειώθηκαν στο Κάιρο, μία μέρα πριν από τον εορτασμό της τρίτης επετείου από την εξέγερση για την απομάκρυνση από την εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ.

 

Η McLaren αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο την MP4-29 που θα τρέξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 2014. 

 

Την εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EOA) Claude-France Arnould δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Σάββατο 25/1 

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο σε επεισόδια, ανάμεσά τους 26 στο Κάιρο και στα προάστιά του, ενώ 765 συνελήφθησαν, στις αντίπαλες διαδηλώσεις υποστηρικτών της κυβέρνησης και των ισλαμιστών.

 

Κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αθήνα, με αποτέλεσμα οι δυνατές βροχές να έχουν δυσκολέψει πολύ τις μετακινήσεις.