Ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον κόσμο της μουσικής και τους καλλιτέχνες.  Και όλοι οι μεγάλοι stars της βιομηχανίας κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί και κάνουν τα πάντα για να λάμψουν. Με όποιον τρόπο μπορούν.

Ναι, ok, ίσως τα βραβεία Grammy να μην έχουν πλέον την αίγλη που είχαν παλιότερα, ίσως να έχουν «χτυπηθεί» και αυτά από την κρίση που πλήττει τον κόσμο της δισκογραφίας, ίσως να τα έχουν… φάει τα παιχνίδια των ισχυρών, αλλά δεν παύει να είναι κάτι σαν τα Όσκαρ του πενταγράμμου.

Και λογικό είναι το βράδυ της Κυριακής να τραβήξουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους στο Staples Center του Λος Άντζελες, εκεί όπου stars και αουτσάιντερ θα αναμετρηθούν για το χρυσό γραμμόφωνο. Εκεί, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Jay Z, Justin Timberlake, Daft Punk, Taylor Swift είναι τα μεγάλα φαβορί.

Αλλά εμείς δεν θα κάνουμε ανάλυση, ούτε θα προβλέψουμε τους νικητές. Απλά θα θυμηθούμε μερικές (όχι και τόσο μουσικές) στιγμές που έγραψαν ιστορία στα Grammy. Γιατί μια τέτοια μουσική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να μην έχει και την τρέλα της.

1.

Η μοναδική φορά που η επιτροπή των Grammy αποφάσισε να πάρει πίσω τα βραβεία από τους καλλιτέχνες. Το 1990 οι Milli Vanilli κερδίζουν το Grammy Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη. Τελικά αποδεικνύεται στην πορεία ότι οι Rob Pilatus και Frank Farian δεν είχαν τραγουδήσει ούτε έναν στίχο στο άλμπουμ. Αυτό ήταν το τέλος και μια από τις μεγαλύτερες μουσικές απάτες.

 

2.

https://www.youtube.com/watch?v=Lm1bpMF1shw

 

Ακόμα και σήμερα θεωρείται μία από τις πιο sexy γυναίκες της μουσικής. Άρα μπορείς να φανταστείς πόσο εντυπωσιακή ήταν το 2000 η Jennifer Lopez. Εκεί όπου εμφανίστηκε με ένα αέρινο φόρεμα και ένα ντεκολτέ που τρέλανε όλους τους άντρες του πλανήτη.

 

3.

Το 2001 ο Eminem ήταν στα πάνω του. Ωστόσο η ομοφυλοφιλική κοινότητα των ΗΠΑ τον κατηγορούσε για τους ρατσιστικούς στίχους του. Τελικά ο λευκός ράπερ βρήκε έναν αναπάντεχο σύμμαχο. Ο Elton John τραγούδησε μαζί το «Stan» στην σκηνή των Grammy. Ανάμικτα τα αισθήματα όλων τότε.

 

4.

Το 2009 η Rihanna δεν ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες, ούτε το πρόσωπο της βραδιάς. Ωστόσο θα τραγουδούσε στη σκηνή των Grammy – κάτι τελικά που δεν έγινε ποτέ. Ο τότε φίλος της Chris Brown την έδειρε τόσο άσχημα που την έστειλε στο νοσοκομείο και φυσικά μετά άρχισαν τα δράματα και οι δίκες.

 

5.

Ένα από τα αγαπημένα κορίτσια των Grammy ήταν πάντα η Whitney Houston. Με επτά βραβεία στην κατοχή της, το 2012 προσπαθούσε να επιστρέψει στο προσκήνιο. Ωστόσο μια μέρα πριν τη τελετή άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Λος Άντζελες, βυθίζοντας στο πένθος όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Φυσικά και τιμήθηκε στα βραβεία.

 

Και +1

Δύσκολο να μιλάς για τα Grammy και να μην έχεις μέσα τον Michael Jackson. Ο Βασιλιάς της pop το 1984 πήγε στη τελετή και τα σάρωσε όλα. Είχε 12 υποψηφιότητες στο τέλος έφυγε με οκτώ βραβεία – τα περισσότερα βραβεία που έχει κερδίσει ποτέ καλλιτέχνης μέσα σε ένα βράδυ!