Το όνομά του το είχα ακούσει, είχα δει επίσης τη φάτσα του στο The Voice όταν κάποιοι είχαν τη τιμή να τον έχουν βοηθό coaching στη τέταρτη season του τηλεοπτικού talent show, βερσιόν πάντα Αμερικής. Είχα προσέξει το σκουφάκι του και τον εξωπραγματικά φυσικό τρόπο που είχε να σε μαγνητίζει χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα εξτρεμιστικό για να το πετύχει. Δεν είναι σαν τον Kanye West ούτε τον Drake ούτε τον Jay-Z. Ίσως έχει στοιχεία από όλους, αλλά είναι μοναδικός.

Η σχέση του Pharrell Williams με τη μουσική κρατάει χρόνια και δε νομίζω ποτέ ότι θα την εγκαταλείψει. Είναι μέσο έκφρασης για εκείνον και κάτι που κάνει απλά επειδή γουστάρει. Ούτε για τα φράγκα ούτε για τα λούσα ούτε για να μπορεί να φοράει χρυσή καδένα στο λαιμό και να λέει yo. Ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται ότι η μουσική του πορεία δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αξιόλογο επίτευγμα, έστω κι αν παραγωγές του έχουν χτυπήσει τις κορυφαίες θέσεις του Billboard και τα μεγαλύτερα ονόματα της pop μουσικής σκηνής και όχι μόνο, τον έχουν εμπιστευτεί για την επόμενη επιτυχία τους.

Μοιάζει σαν μία από εκείνες τις προσωπικότητες που περιφέρονται παντού χωρίς να είναι πουθενά, αλλά και πάλι μπορείς να αισθανθείς την παρουσία τους τριγύρω. Είναι συνήθως ο αφανής δημιουργός τεράστιων smash hits και στη ζωή του μόλις μία φορά έχει δημιουργήσει δικό του solo album, αν και μέσα στο 2014 θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε και το δεύτερο. Οι Daft Punk και ο Robin Thicke τον έφεραν στην περιφερειακή όραση ακόμα και του πιο άσχετου σε σχέση με τα μουσικά δρώμενα ατόμου και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Το GQ Magazine, η Βίβλος των ανδρικών περιοδικών, τον ανακήρυξε Hitmaker of The Year για το 2013, γιατί δεν υπήρξε άνθρωπος να μην πατήσει έστω μία φορά play στα «Get Lucky» και «Blurred Lines». Ίσως χτυπάνε καμπανάκια τα «I’m A Slave 4 U» (Britney Spears), «Hot In Herre» (Nelly), «Milkshake» (Kellis), «Drop It Like It’s Hot» (Snoop Dogg), «Hollaback Girl» (Gwen Stefani), «Give It 2 Me» (Madonna), «Gotta Have It» (Kanye West & Jay-Z). Όπως είπε και ο ίδιος, «There’s a lot of fucked-up travesty in the world. Sometimes you just need to shake your ass».

Δε γνωρίζει από στιλιστικά λάθη και είναι από τους λίγους άνδρες που μπορούν να δοκιμάσουν τα πάντα πάνω τους χωρίς να φαίνονται γελοίοι και ταυτόχρονα δημιουργούν τα πιο μεγάλα fashion trends. Είναι συνιδρυτής της εταιρείας ρούχων Billionaire Boys Club, έχει δημιουργήσει τη δική του σειρά κοσμημάτων και γυαλιών για τον οίκο Louis Vuitton. Είναι αυτός που δεν έχει φοβηθεί να πει ότι αγαπά τον τρόπο που ντύνονται οι Kate Moss και Charlize Theron, ενώ παντρεύτηκε πριν λίγους μήνες την επί χρόνια σύντροφό του, μοντέλο/σχεδιάστρια μόδας Helen Lasichanh φορώντας καρό κοστούμι και παπιγιόν.

«I’m just very thankful. And I say that a lot because that’s the most important message». Κι εμείς λοιπόν είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες για την ύπαρξή του στη σημερινή μουσική βιομηχανία και τον αφήνουμε να απολαύσει την επιτυχία που έχει στα charts με το τελευταίο του δημιούργημα Happy, ύστερα από το πρώτο 24ωρο music video στην ιστορία που μπορεί να προσθέσει στο μακροσκελές βιογραφικό του.