Beck – Blue Moon

(από το άλμπουμ “Morning Phase”, 25/2/14)

Οτιδήποτε νέο τραγούδι του Beck είτε αυτό λέγεται διασκευή είτε συνεργασία/ντουέτο που κυκλοφορεί ο Beck είναι είδηση, πόσο μάλλον στο άκουσμα κυκλοφορίας του νέου του άλμπουμ. Δωδέκατο στην σειρά και 6 χρόνια μετά το Modern Guilt, αυτή η μουσική ιδιοφυΐα επιτέλους ένιωσε έτοιμη να μας χαρίσει έναν ακόμη εξαιρετικό δίσκο. Το πρώτο δείγμα πάντως με το Blue Moon το αποδεικνύει.

 

Cheatahs – Cut The Grass

(από το άλμπουμ “Cheatahs”, 10/2/14)

Ήταν μην κάνουν την αρχή οι My Bloody Valentine πέρυσι και μας θυμίσουν πόσο μας έχουν λείψει μπάντες όπως οι Slowdive, Ride, Curve και όλες αυτές που μας έκαναν να αγαπήσουμε τον θόρυβο τις κιθάρας και να μας χώσουν στο reverb κόσμο τους . Το θέμα είναι αν άραγε υπάρχουν ακόμα μπάντες που μπορούν να αναβιώσουν το shoegaze και να μας ξανακάνουν να νιώσουμε έτσι. Disappears, Pure X, Toy, Fear Of Men, Odonis Odonis ειναι λίγες μόνο μπάντες που όχι μόνο ανάστησαν το είδος αλλά το πήγαν σκόμη πιο μπροστά. Μέσα σε αυτές λοιπόν βάλε και τους άγγλους Cheatahs που από τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι διαθέτουν άπειρο ταλέντο.

 

The Hidden Cameras – Doom

(από το άλμπουμ “Age”, 21/2/14)

Με σιγουριά μπορώ να πω ότι το «Age» (με αγαπημένο κομμάτι το «Doom») είναι ότι καλύτερο άκουσα μέσα στην εβδομάδα. 8 μόνο κομμάτια για τους Καναδούς φτάνουν και περισσεύουν. Η φωνή του Joel Gibb γινεται πιο σκοτεινή και πιο ερωτική και αν και δεν αναφέρεται είμαι σχεδόν σίγουρος οτι οι Arcade Fire κάπου έχουν βάλει το χέράκι τους…

https://www.youtube.com/watch?v=dI25YB7kfnk

 

Future Islands – Seasons (Waiting On You)

(από το άλμπουμ “Singles”, 25/3/14)

Κάποιες μπάντες δεν αλλάζουν το στυλ και τον ήχο τους όσα άλμπουμ και να κυκλοφορήσουν, όσα χρόνια και αν περάσουν. Για τους Future Islands αυτό το λές και καλό. Έφτασαν αισίως στο 4ο άλμπουμ τους, με τον ίδιο παραγωγό (Chris Coady, βλέπε Grizzly Bear, Beach House), τον ίδιο άψογο synth pop και post-wave rock  ήχο τους μέχρι και τον ίδιο σκηνοθέτη των βίντεο clips έχουν από το παρελθόν. Όλα αυτά φαίνονται και στο «Seasons».

 

The Family Rain – Trust Me I’m A Genius

(από το άλμπουμ “Under The Volcano”, 3/2/14)

Εσύ που λατρεύεις τους Black Keys και τους Heavy, θα τους λατρέψεις. Ντεμπούτο άλμπουμ για τα τρία αδέρφια από το Bath της Αγγλίας που κινούνται στα χιλιοακουσμένα μα όχι βαρετά blues rock μονοπάτια. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Jim Abiss, ο τύπος που ότι πιάνει σκίζει (βλέπε Arctic Monkeys, Adele, kasabian, Editors, Temper Trap κλπ).