Οι αρχές της 20ου αιώνα στις ΗΠΑ ήταν γεμάτες με μαφιόζους και γκάνγκστερ. Όμως κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον Al Capone. Τον αρχιμαφιόζο του Σικάγο που έκανε άνω κάτω την αστυνομία, εξολόθρευσε τους εχθρούς του και κανένας δεν θα μπορούσε να τον συλλάβει για τα εγκλήματα του. Και έπρεπε να καταφύγουν σε έξυπνα κόλπα – τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Και μέσα στα επόμενα χρόνια η ζωή και η… τρέλα του μεταφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στη μεγάλη οθόνη.

Ο Capone γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1899 στο Μπρούκλιν και στα 14 του αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο και έγινε μέλος σε διάφορες συμμορίες. Αποκτάει τη φήμη του σκληρού και το 1920 μετακομίζει στο Σικάγο και αρχίζει την αυτοκρατορία του. Εκμεταλλεύεται την ποτοαπαγόρευση και πλουτίζει. Παράλληλα αρχίζει να εξοντώνει τους εχθρούς του, με αποκορύφωμα τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου – άνδρες του Capone εισβάλουν σε μια αποθήκη και γαζώνουν με 150 σφαίρες μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών να τον συλλάβουν για τα εγκλήματά του, τελικά το 1931 καταδικάζεται για… φοροδιαφυγή σε κάθειρξη 10 ετών. Ωστόσο συνεχίζει να διοικεί την αυτοκρατορία του μέσα από τις φυλακές. Ωστόσο σταδιακά άρχισε να δείχνει συμπτώματα συφιλιδικής παράνοιας και το 1939 αποφυλακίζεται και αποσύρεται στο κτήμα του στη Φλόριντα. Εκεί θα πεθάνει μετά από 8 χρόνια από ανακοπή καρδιάς.