Μια σύντομη ζωή (27 χρόνια) και ακόμα μια πιο σύντομη μουσική καριέρα – μόλις 7. Αλλά και τα δύο ήταν τόσο έντονα, που 20 χρόνια μετά την αυτοκτονία του ο Kurt Cobain συνεχίζει να απασχολεί τον μουσικό κόσμο, αλλά και να επηρεάζει νέα συγκροτήματα με τον ήχο του.

Ήταν 8 Απριλίου του 1994 όταν το άψυχο κορμί του leader των Nirvana βρέθηκε στο σπίτι του, τρεις μέρες μετά τη μέρα που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Και τώρα 20 χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ ετοιμάζεται να τιμήσει τον Cobain, καθώς ανακοινώθηκαν δύο «Kurt Cobain Day». Στη γενέτειρα του, στο Αμπερντίν της Ουάσινγκτον, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον αδικοχαμένο μουσικό στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που γεννήθηκε. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να του αφιερώσουν μια ολόκληρη εβδομάδα.

Βέβαια παλιότερα το δημοτικό συμβούλιο του Αμπερντίν είχε αρνηθεί να δώσει το όνομα του Cobain σε μια γέφυρα της περιοχής, επειδή ο γνωστός μουσικός ήταν χρήστης ναρκωτικών και είχε αυτοκτονήσει, άρα θα ήταν κακό παράδειγμα για τη νεολαία της περιοχής.

Η αρχή έγινε πάντως πριν από λίγες μέρες, όταν η μικρή πόλη Hoquiam, όπου ο Kurt είχε ζήσει μερικούς μήνες της ζωής του, αποφάσισε να τον τιμήσει. «Μπορεί να είχε ζήσει ελάχιστα στην πόλη μας, αλλά δεν παύει να τον θεωρούμε κομμάτι της κοινωνίας μας» είπε ο δήμαρχος. Η μέρα που του αφιέρωσαν είναι η 10η Απριλίου, καθώς τότε θα γίνει και η επίσημη είσοδος των Nirvana στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame.