«Μπορούμε να έχουμε μια νέα «17 Νοέμβρη»; Έχει το κουράγιο και το know how ο Χριστόδουλος Ξηρός να στήσει από την αρχή την οργάνωση; Το δικαιούται; Γιατί με τον τρόπο τους, τον κακιώνουν Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας; Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά σε λίγο, με τους τρεις πρωταγωνιστές ζωντανά. Από το κελί 33, ο κύριος Κουφοντίνας, γνωστός και ως «φαρμακοχέρης», ο «Ψηλός», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δηλαδή, στο κελί 21A και από ένα internet café της Καισαριανής –που το ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία- ο Χριστόδουλος Ξηρός… Κύριε Κουφοντίνα, μην προσπαθήσετε να μιλήσετε ακόμη, θα πάμε πρώτα στο διαγωνισμό μας, μετά σε break και όταν επιστρέψουμε θα ξεκινήσουμε την κουβέντα». Φαντάζεστε την Ελεονώρα Μελέτη να παρουσιάζει στην εκπομπή της αυτό το θέμα, με αυτούς τους καλεσμένους; Όντως, μεγάλη φαντασία. Αλλά όχι και… επιστημονική φαντασία, με αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Ποιος θα το περίμενε πως η φοβερή και τρομερή 17 Νοέμβρη, που με τις επιστολές της κατακεραύνωνε τους «λούμπεν» και είχαν αναχθεί από πολλούς σε case study αριστερής νοοτροπίας, θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο;

Τρεις ημέρες, τρεις επιστολές. Από το λαϊκίστικο μανιφέστο Ξηρού, που το κείμενο μοιάζει με τυπικού Έλληνα που σχολιάζει κάτω από βιντεάκι του Youtube, μέχρι την επιστολή του Γιωτόπουλου που… επιχειρεί να τον «βαφτίσει»… συστημικό και την επιστολή Κουφοντίνα που θέλησε να κόψει τα φτερά του νέου επίδοξου ηγέτη της 17 Νοέμβρη, όλο αυτό μοιάζει με μια παρωδία και όχι με μια οργάνωση που έχει αξιακές και ιδεολογικές βάσεις!

Ξηρός: Θα συνεχίσω τον αγώνα της 17 Νοέμβρη.

Κουφοντίνας: Να μην την πιάνεις στο στόμα σου τη 17 Νοέμβρη.

Γιωτόπουλος: Ντροπή σου Ξηρέ! Ασφαλίτη!

Ξηρός: Είσαι κότα!

Ελεονώρα: Σας παρακαλώ κύριοι… Δεν ακούγεστε.

Κουφοντίνας: Ασ’ το «Ψηλέ»! Δεν δικαιούσαι να μιλάς. Εσύ τα αρνήθηκες όλα!

Ξηρός: Πες τα ρε «Φαρμακοχέρη».

Κουφοντίνας: Τι άλλο να πω ρε Ξηρέ. Εσύ πρόλαβες και τα ξέρασες όλα!

Ελεονώρα: Πάμε σε break γιατί έχω πονοκέφαλο!