Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,  με επιστολή του στην Ελευθεροτυπία, επιρρίπτει ευθύνες τόσο στη Αντιτρομοκροκατική, όσο και στην ΕΥΠ για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Και συνεχίζει αποκαλύπτοντας πως είχαν χορηγηθεί έξι άδειες στο πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη.

Εκείνο που κάνει εντύπωση σε μια δεύτερη ανάγνωση είναι γιατί θέλησε να μιλήσει τώρα. Η «επίθεση» Γιωτόπουλου στον Ξηρό δεν εκπλήσσει κανέναν. Και αυτό γιατί είναι γνωστό πως οι συλληφθέντες για τη δράση της 17 Νοέμβρη, έχουν «σπάσει» σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα βρίσκονται οι Κουφοντίνας και τα αδέλφια Ξηρού. Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τον Γιωτόπουλο και τον Τζωρτζάτο, ενώ υπάρχει και μια τρίτη που τα μέλη τους δεν ανήκουν σε καμία από τις προαναφερόμενες δύο.

Η πρώτη μεγάλη κόντρα ξέσπασε το καλοκαίρι του 2002, με τις συλλήψεις. Ο Χριστόδουλος Ξηρός θεώρησε υπεύθυνο για τον τραυματισμό που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του αδερφού του Σάββα, τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Η κόντρα τους έχει και ιδεολογικό υπόβαθρο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν, αφού θέλει τον «Λάμπρο» της 17 Νοέμβρη να κατηγορεί την ομάδα των Κουφοντίνα – Ξηρών ως «ρουφιάνους», αφού με τις καταθέσεις τους έδωσαν στοιχεία στις Αρχές.

Από τότε τα μέλη των δύο ομάδων δεν μιλάνε μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2009, όταν η ομάδα του Κουφοντίνα επιτέθηκε στους Γιωτόπουλο και Τζωρτζάτο, λίγο πριν το επισκεπτήριο, με αποτέλεσμα να τους χωρίσουν οι φύλακες.

Το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού και το νέο… μανιφέστο, φαίνεται πως «ενόχλησαν» τον Γιωτόπουλο. Για αυτό και μια ημέρα μετά ήρθε η απάντηση μέσω της επιστολής που έστειλε στην Ελευθεροτυπία. Το «χτύπημα» Γιωτόπουλου είναι διπλό. Από τη μία κάνει λόγο σε ευθύνες που έχουν ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, αλλά επιπλέον, προσπαθεί να «μουτζουρώσει» το ηγετικό προφίλ που θέλει να αποκτήσει ο Χριστόδουλος. Άλλωστε, εδώ και ημέρες «παίζουν» ρεπορτάζ που θέλουν τον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη να εμφανίζεται ως εκείνος που θα ενώσει τα κομμάτια του παζλ για να σχηματοποιηθεί ένα ενιαίο «αντάρτικο πόλης». Έτσι λοιπόν ο Γιωτόπουλος, μιλώντας για ευνοϊκή μεταχείριση του Ξηρού, αφήνει να υπονοηθούν πολλά για το ρόλο του και κυρίως να αποτρέψει κάθε σκέψη που θα μεταμόρφωνε τον Χριστόδουλο σε… ηγέτη και σημείο αναφοράς για μια νέα γενιά «ορφανών» και επίδοξων τρομοκρατών.

Το γεγόνος πως ο Χριστόδουλος Ξηρός υπογράφει ως… “ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη”, πρέπει να αποτέλεσε “χτύπημα” στο νευρικό σύστημα του Γιωτόπουλου. Μπορεί να είναι αυτός ο συνεχιστής και ο επόμενος ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης που κάποτε ήταν ο ηγέτης της…

Διαβάστε την επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου πατώντας εδώ.

Διάβαστε το… μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού πατώντας εδώ.