Για τον εορτασμό της 50ης επετείου του αυτοκινήτου που θυμόμαστε για τις επιδόσεις του και για το μπλε χρώμα του με τις δύο λευκές ρίγες, η ομάδα Renault Classic έχει προετοιμάσει ένα στόλο από πέντε Renault 8 Gordinis για το φετινό Ράλι Μόντε Κάρλο Historique.

Τα πέντε πληρώματα, στις 24 Ιανουαρίου, θα κατευθυνθούν προς τη Γαλλική Ριβιέρα από το χώρο εκκίνησης στη Ρεμς (στη βορειοανατολική Γαλλία) ενώ η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο Μονακό, από τη νύχτα της 28ης έως την 29η  Ιανουαρίου.

Για να γιορτάσει την 50η επέτειο από την αναγνώρισή του ως ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Renault, η ομάδα Renault Classic θα συμμετάσχει με πέντε Renault 8 Gordinis για το 17ο Ράλι Μόντε Κάρλο Historique.

Τα πέντε πληρώματα είναι

Nο. 8: Jean Ragnotti θα οδηγήσει το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα ράλι το 1967 (Rallye du Vaucluse). Συνοδηγός του θα είναι ο Michel Duvernay, (πρώην κυπελλούχος Renault 4L Cross και Renault 5 GT Turbo Trophy).

Nο. 12: Alain Serpaggi (πρώην δοκιμαστής της Alpine) με συνοδηγό τον Jean-Pierre Prevo.

Nο. 17: Michel Leclère, (νικητής του Premier Pas Dunlop Coupe Gordini το 1969) και συνοδηγό τον Vincent Roussel.

Nο. 19: Thierry Chancel και François Forgeoux  και

Νο. 22: Gilles Zaffini, με συνοδηγό τον Serge Mollar.

Ο αγώνας αρχίζει στις 24 Ιανουαρίου , και η ομάδα της Renault Classic επέλεξε να ξεκινήσει τη φετινή εκδήλωση από τη Ρεμς.