Είναι τέλη τις δεκαετίας του ’80 και στους fashion κύκλους της Αγγλίας ακούγεται πολύ το όνομα μιας πιτσιρίκας. Η Kate Moss θεωρείται ανερχόμενο μοντέλο, παρά τη μικρή της ηλικίας της, ωστόσο έπρεπε να περιμένει μια φωτογράφο για να απογειώσει την καριέρα της.

Η Corinne Day βλέπει τη Moss, ενθουσιάζεται με το στυλ της και το 1990 την φωτογραφίζει για το εξώφυλλο του περιοδικού The Face. Μια δουλειά που έβαλε το νεαρό μοντέλο στην elit του modeling και απογείωσε την καριέρα του. Και λογικό είναι η Day να θεωρηθεί η καλλιτεχνική μητέρα της Moss.

Ωστόσο δεν ήταν μόνο η Αγγλίδα star που πόζαρε μπροστά στο φακό της Corinne. Δεκάδες διάσημα μοντέλα αφέθηκαν στις εμπνεύσεις της, με την Day χτίζει την εικόνα του καλλιτεχνικού modeling.

Ωστόσο, όσο καλά πήγαινε η δουλειά της, τόσο άσχημα ήταν η υγεία της. Το 2009 της βρίσκουν καρκίνο στον εγκέφαλο και παρά τις θεραπείες, στις 27 Αυγούστου 2010 αφήνει την τελευταία της πνοή.

Ωστόσο οι φωτογραφίες της δείχνουν και το μεγάλο της ταλέντο και τώρα η Gimpels Fil Gallery του Λονδίνου ετοιμάζεται να υποδεχθεί το έργο της. Οι πόρτες τις έκθεσης θα ανοίξουν στις 23 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο «May the Circle Remain Unbroken», που θα περιέχει τις σημαντικότερες δουλειές της.