«Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης. Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος». Αυτό που διαβάσατε μόλις τώρα πρόκειται για απόσπασμα επίσημης ανακοίνωσης. Όχι, δεν είναι από το γραφείο Τύπου του Άνθιμου ή του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ. Είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αφήνει αιχμές για τα θρησκευτικά «πιστεύω» του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Άρθρο 13, παράγραφος 1. «Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός».

Η Νέα Δημοκρατία αδικεί τον εαυτό της, δίνοντας πάτημα με αυτήν την «πατάτα». Το Σύνταγμα του 1975 που μιλά για την ανεξιθρησκία, φέρει την «υπογραφή» του ιστορικού ηγέτη του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Και φυσικά, δεν πρόκειται να αναλύσουμε το προφανές. Ο ελληνικός λαός όταν καλείται να ψηφίσει, δεν επιλέγει θρησκευτικό άρχοντα, αλλά πρωθυπουργό. Δεν είναι το κριτήριο τα θρησκευτικά του πιστεύω. Αν ήταν έτσι, θα είχαμε για κυβέρνηση το ιερατικό συμβούλιο και θα γινόμασταν το… Ιράν της Ευρώπης.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα να συζητά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κίνηση που φυσικό είναι να ανησυχήσει τη Συγγρού, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια προνομιακή για τη Δεξιά «περιοχή».

Ποιος ο σκοπός αυτής της ανακοίνωσης; Μοιάζει απλό και έχει να κάνει, όχι με την αγωνία της Νέας Δημοκρατίας για το θρήσκευμα του Αλέξη Τσίπρα, όσο με το επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και κάπως αυτό το «ρεύμα νίκης» θα πρέπει να συγκρατηθεί. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει από τη «δεξιά δεξαμενή». Η οποία, αποτελείται κυρίως από ψηφοφόρους που βρίσκονται πάνω από την έκτη δεκαετία της ζωής τους. Οι ψηφοφόροι αυτοί που το «προφίλ» τους βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και η πίστη τους είναι «σημαία» θα πρέπει να… μπεταριστούν.

Επίσης, πρέπει δεδομένη είναι η συντηρητική στροφή ενός μεγάλου κομματιού της νεολαίας. Ψαρεύοντας στις δεξαμενές της Χρυσής Αυγής και σε αυτή των ΑΝΕΛ, οι ιθύνοντες της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να βγάλουν… λαβράκια, που μεταφράζονται σε «γαλάζιες ψήφους».

Από την άλλη, βέβαια, με την ανακοίνωση αυτή θα υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι του κέντρου που θα προβληματιστούν για αυτά που πρεσβεύει η Συγγρού. Πόσο σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα είναι αυτό που ζητά από τον πρόεδρο ενός κόμματος να ξεκαθαρίσει σε… ποιον Θεό πιστεύει;

Διαβάστε για τον… ιερό πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πατώντας εδώ.