Ηταν το 1977 όταν ο George Lucas αποφάσισε να παρουσιάσει το τρελό όνειρό του στο κοινό. Ήταν η χρονιά που στη μεγάλη οθόνη βγήκε το «Star Wars» και αμέσως απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές και ακόμα περισσότερους οπαδούς των Jedi και της Δύναμης. Ο γαλαξιακός κόσμος του Lucas είχε γίνει πραγματικότητα και εντυπωσίασε όλο τον πλανήτη. 

Και γιατί όχι άλλωστε, αφού τα είχε όλα: μάχες, διαστημόπλοια, περίεργες δυνάμεις, καλό, κακό, έρωτες και δράμα. Και μπορεί να έχουν περάσει 37 χρόνια από τότε που δόθηκε ο πρώτος πόλεμος των άστρων, ωστόσο ακόμα και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θεωρούν τα «Star Wars» ως τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας (τουλάχιστον η αρχική τριλογία). 

Όμως στα παρασκήνια τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά. Και όταν οι πρωταγωνιστές άφηναν στην άκρη τα φωτόσπαθά τους και έβγαζαν τις στολές τους, θύμιζαν περισσότερο ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Και τώρα, 4 δεκαετίες από τότε, ο Peter Mayhew που υποδύθηκε τον Chewbacca, τον πιστό σύντροφο του Hans Solo, έβγαλε στον λογαριασμό του στο Twitter άγνωστες φωτογραφίες από τα backstages. Εκεί, όπου οι ήρωες του μεγαλύτερου κινηματογραφικού πολέμου, χαλαρώνουν και ετοιμάζονται για την επόμενη σκηνή τους.