Real Estate – Talking Backwards

(από το άλμπουμ “Atlas”, 4/3/14)

Τους Real Estate τους θεωρούσα μπάντα με τραγούδια ιδανικά για roadtrip. Και στο τρίτο του άλμπουμ ευελπιστώ να συνεχίσουν την παράδοση σε αυτό. Το πρώτο δείγμα φαντάζει ιδανικό πάντως. Οι Wilco συνέβαλαν αρκετά σε αυτό μιας και έδωσαν και τον παραγωγό τους και το στούντιο τους για την ηχογράφηση του άλμπουμ.

 

Simian Ghost – A Million Shining Colours

(από το άλμπουμ ”The Veil”, spring 2014)

Τρίτο άλμπουμ και για τους Σουηδούς Simian Ghost, με πρώτο single που φέρνει στο μυαλό μελωδικούς MGMT και κλασσικούς Beach Boys. Αν ήδη αγάπησες τους Temples σίγουρα θα συμπαθήσεις και τους Simian Ghost.

 

The Orwells – Dirty Sheets

(από το single ”Dirty Sheets” 13/1/14)

Από όπου και να το πιάσεις το Dirty Sheets είναι ένα άψογο, γνήσιο, ατόφιο γκαραζοτράγουδο. Σέξι, βρώμικο και με βίντεο που αρμόζει τέλεια. Αν δεν τους ξέρεις ψάξ’ τους και άκουσε τους. Αυτό έκαναν και οι Arctic Monkeys γι’ αυτό και του επέλεξαν ως support στην περιοδεία τους που κάνουν αυτή την περίοδο στην Αμερική.

 

Beck – Love

(John Lennon cover)

 Και να σκεφτείς αυτή η  διασκευή βρίσκεται σε συλλογή που κυκλοφόρησαν τα Starbucks. Ξεπέρασε το και λιώσε με την φωνή του Beck και τους στίχους του Lennon.

https://www.youtube.com/watch?v=DFX2RcrD3SA

 

King Krule – A Lizard State

(από το άλμπουμ “6 Feet Beneath Of The Moon”, 26/8/13)

Το «6 Feet Beneath Of The Moon», ήταν κατά γενική ομολογία και προσωπική, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς και ο περίεργος 19χρονος Archy μια απο τις πιο περιζήτητες φιγούρες του έτους που μας πέρασε. Το «A Lizard State», ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του δίσκου έχει επιτέλους και βίντεο. Και μάλιστα επηρεασμένο από το «Dial Μ For Murder» του Hitchcock. Κιθάρα, τρομπέτες, η πάντα άψογη φωνή του Archy και μία σαύρα.