Αλίκη-Δημήτρης: Ο πρώτος gossip γάμος της Ελλάδας

Σαν σήμερα, το 1965, το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου παντρεύεται στους Δελφούς και ο Τύπος τρελαίνεται!

Αλίκη-Δημήτρης: Ο πρώτος gossip γάμος της Ελλάδας

Σαν σήμερα, το 1965, το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου παντρεύεται στους Δελφούς και ο Τύπος τρελαίνεται!


Η Αμερική ήταν μαθημένη σε αυτά. Άλλωστε είχε το Hollywood και τα αστέρια της, με τις ζωές τους να είναι γεμάτες από σκάνδαλα, κουτσομπολιά, έρωτες, χωρισμούς, κλάματα και φωτογράφους να τους κυνηγάνε στους δρόμους. Η Ελλάδα όμως…

Η Ελλάδα είχε τη δικιά της χρυσή κινηματογραφική εποχή στη δεκαετία του ’60, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα περισσότερο. Τουλάχιστον μέχρι το 1965. Στις 18 Ιανουαρίου τα δύο μεγαλύτερα αστέρια της μεγάλης οθόνης και αγαπημένο ζευγάρι στη ζωή αποφασίζουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Αυτή τη φορά κανονικά και όχι όπως είχαν κάνει ήδη τουλάχιστον 2 φορές έως τότε στο σινεμά. Και ξαφνικά ανακαλύψαμε το Gossip.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, η Αλίκη και ο Δημήτρης αποφάσισαν να παντρευτούν ημέρα Δευτέρα στους Δελφούς, προκειμένου να αποφύγουν την κοσμοσυρροή στην εκκλησία. Το προηγούμενο βράδυ έπαιζαν στο θέατρο Κεντρικόν. Μόλις τελειώνει η παράσταση οι θεατές τους χειροκροτούν και τους εύχονται να ζήσουν, ενώ το ζευγάρι μαζί με φίλους και συνεργάτες, φεύγει αμέσως για τους Δελφούς.

Ωστόσο το… σχέδιό τους να αποφύγουν την κοσμοσυρροή δεν πέτυχε ιδιαίτερα. Την επόμενη ημέρα η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι γεμάτη με κόσμο, ανάμεσά τους και πολλοί θαυμαστές των δύο αστεριών. Όπως και δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ στην τελετή υπήρχαν τουλάχιστον 3 κινηματογραφικές κάμερες και πάνω από τριάντα φωτογράφοι.

Ο γάμος της χρονιάς, όπως χαρακτηρίστηκε, ήταν και ο πρώτος gossip γάμος της Ελλάδας. 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα