Για την Ford το Mustang είναι ο θρύλος στην γκάμα των μοντέλων της. Δεν είναι μόνο οι πωλήσεις, η ιστορία αλλά και η κουλτούρα, που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Το Mustang  όχι μόνο κατέκτησε τους δρόμους της Αμερικής αλλά πρωταγωνιστεί στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη επί 5 δεκαετίες περίπου, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 3.200 εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά σόου. Τώρα, το νέο Mustang ξεκινά δυναμικά με το ντεμπούτο του στην ταινία «Need for Speed» στις 14 Μαρτίου.

Ο πρωταγωνιστής του φιλμ, Aaron Paul θα οδηγήσει το ειδικά διαμορφωμένο 2014 Mustang στην πολυαναμενόμενη ταινία που βασίζεται στην κλασική πλέον, επιτυχημένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών της Electronic Arts, στην πρώτη εμφάνιση της επόμενης γενιάς Mustang στη μεγάλη οθόνη.

«Στην οθόνη ή στο δρόμο, η συναρπαστική εμφάνιση και ο ήχος του Mustang εμπνέει τους οδηγούς σχεδόν επί πέντε δεκαετίες» δήλωσε ο Jim Farley, Ford executive vice president, global marketing, sales & service και Lincoln. «Η αίσθηση αισιοδοξίας και απόλυτου ελέγχου που αποπνέει ένα Mustang μέσα από την ισχύ και τις κορυφαίες επιδόσεις της δένουν άριστα με το χαρακτήρα του Aaron Paul στο “Need for Speed”».

Όταν το πρώτο Mustang έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 1964, ήταν ακόμα μία «άγνωστη δύναμη», αλλά οι παραγωγοί του Goldfinger χωρίς πολλή σκέψη επέλεξαν την έκδοση Wimbledon 1965 (λευκό cabrio) για την ταινία. Πέντε δεκαετίες αργότερα, το Mustang θεωρείται είδωλο αυτοκινητιστικής και pop κουλτούρας. Λογικό λοιπόν ο σκηνοθέτης του «Need for Speed», Scott Waugh, να μη χάσει την ευκαιρία να συμπεριλάβει το νέα Mustang στην ταινία του.

«Επέλεξα το Mustang επειδή πραγματικά εκφράζει την Αμερικανική κουλτούρα» δήλωσε ο Waugh. «Είναι γνήσιος εκπρόσωπος των muscle cars, ενώ παράλληλα έχει γράψει ιστορία πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες καταδίωξης όλων των εποχών».

Η καταγραφή της συμμετοχής της Mustang στον κινηματογράφο είναι τεράστια δουλειά και χρειάστηκαν πάνω από 100 συνεργάτες για τη δημιουργία του MustangIMDB.com site που ανέλαβε ο Stefan Thorarensen, ιδρυτής και μέλος ΔΣ του The Icelandic Mustang Club. Με πάνω από 3.200 συμμετοχές, η λίστα αυξάνεται σχεδόν καθημερινά.

 

2015 Ford Mustang

Το νέο Mustang είναι η πιο προηγμένη εκδοχή του θρυλικού αυτοκινήτου μέχρι τώρα. Η αεροδυναμική, νέα σχεδίαση των Mustang Fastback και Cabrio υποστηρίζεται από κορυφαίες επιδόσεις και μία γκάμα κινητήρων ανάμεσα στους οποίους ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost 2.300 κ.εκ. και ο 5.000 κ.εκ. V8 με πάνω από 426 ίππους.  

 

Σχετικά με το Need for Speed

Το «Need for Speed» της DreamWorks Pictures σηματοδοτεί μία συναρπαστική επιστροφή στις εξαιρετικές ταινίες αυτοκινητιστικής κουλτούρας των δεκαετιών του ’60 και του ’70, όπου το ρεαλιστικό περιβάλλον κορύφωνε την ένταση της δράσης μαζί με την αδρεναλίνη των θεατών.  

Αντλώντας έμπνευση από τη γοητεία του Αμερικανικού μύθου του «ανοιχτού δρόμου», η ιστορία καταγράφει ένα σχεδόν ανέφικτο ταξίδι για τους ήρωες μας – ένα ταξίδι που ξεκινά σαν μία αποστολή για εκδίκηση αλλά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για εξιλέωση. Βασισμένο στο πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι αγωνιστικής οδήγησης που έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, το «Need for Speed» απεικονίζει την ελευθερία και συγκίνηση του παιχνιδιού σε πραγματικό σκηνικό, και ταυτόχρονα ξυπνά και πάλι το πάθος για το δρόμο που έχει κάνει την αγάπη μας για τα αυτοκίνητα διαχρονική.  

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται ο Tobey Marshall (Aaron Paul), ένας μηχανικός που τρέχει με muscle cars σε παράνομους αγώνες σε δημόσιους δρόμους. Προσπαθώντας να σώσει  από τα χρέη την οικογενειακή του επιχείρηση, συνεργάζεται με τον πλούσιο και αλαζονικό πρώην οδηγό NASCAR Dino Brewster (Dominic Cooper).

Μία σημαντική πώληση στη μεσίτρια Julia Maddon (Imogen Poots) φαίνεται ότι θα σώσει το συνεργείο του Tobey, ένας ολέθριος αγώνας επιτρέπει στον Dino να ενοχοποιήσει τον Tobey για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και να τον στείλει στη φυλακή ενώ ο Dino ξεκινά να επεκτείνει την επιχείρησή του. 

Δύο χρόνια αργότερα, ο Tobey αποφυλακίζεται και ζητά εκδίκηση – αλλά ξέρει ότι η μόνη ευκαιρία για να ταπεινώσει τον αντίπαλό του, Dino, είναι να τον κερδίσει  στον δημοφιλή αγώνα του De Leon – το Super Bowl των παράνομων αγώνων. Ωστόσο, για να φτάσει έγκαιρα εκεί, ο Tobey θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά προκλήσεων με έντονη δράση, ακόμα και καταδιώξεις με την αστυνομία, αλλά και να επιβιώσει λόγω της επικήρυξης του Dino στο αυτοκίνητό του. Με τη βοήθεια του πιστού του πληρώματος και της πολυμήχανης Julia, ο Tobey αψηφά τις αναποδιές που κάθε φορά δίνουν νέα τροπή στο εγχείρημά τους και αποδεικνύει ότι ακόμα και στον κραυγαλέο κόσμο των θρυλικών σπορ αυτοκινήτων, το αουτσάιντερ μπορεί και έρχεται πρώτο.

Το «Need for Speed» διανέμεται από την DreamWorks Pictures, με παραγωγούς τους Patrick O’Brien, John Gatins και Mark Sourian, σε σκηνοθεσία Scott Waugh. Το σενάριο υπογράφει ο George Gatins. Η ιστορία είναι των George Gatins & John Gatins, και, βασίζεται στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών που δημιούργησε η Electronic Arts. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Μαρτίου, 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=yiLPlQythhs