Στις 28 Δεκεμβρίου ο τίτλος του ρεπορτάζ που διαβάσατε στο Provocateur ήταν «Αναζητείται… φύλακας-άγγελος». Ο λόγος γινόταν για τον Ολυμπιακό και τον Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο οποίος θα γυρίσει όπως όλα δείχνουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος τερματοφύλακας ανήκει στους Μαδριλένους, την εστία των οποίων υπερασπίζεται ο Κουρτουά της Τσέλσι. Ποιο είναι το νεότερο; Η προσπάθεια που γίνεται από τους «ροχιμπλάνκος» να αγοράσουν τα δικαιώματα του Βέλγου από την αγγλική ομάδα (όπου ανήκει) αντί 25 εκατομμυρίων ευρώ!
 
Αυτό, βέβαια, θα ακουγόταν καλά σε πρώτο χρόνο στον Πειραιά, με δεδομένο ότι η Ατλέτικο «κλείνει» τη θέση για τα επόμενα χρόνια, παρόλα αυτά μια… διευκρίνηση των ισπανικών εφημερίδων, διατηρεί τον συναγερμό στην πλατεία Αλεξάνδρας. «Η Ατλέτικο θέλει να αγοράσει τον Κουρτουά» και «θέλει και υπολογίζει τον Ρομπέρτο για την επόμενη χρονιά» είναι η… μαχαιριά για τους πρωταθλητές που οφείλουν πολλά στον γκολκίπερ τους για την εφετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.
 
Όλα, λοιπόν, είναι ανοιχτά και οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στην επιθυμία του παίκτη τους (και της πανέμορφης συντρόφου του) να παραμείνει στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι δύο: ο Ολυμπιακός και οι συνθήκες εργασίας που έχει συναντήσει, αλλά και το γεγονός ότι ο Ρομπέρτο θα έχει μπροστά του -στην Ατλέτικο- έναν… βράχο όπως ο Κουρτουά.