Ήταν Αύγουστος του 2013. Εκατομμύρια τουρίστες βρίσκονται για διακοπές στη Νέα Υόρκη και εκατοντάδες έχουν ανέβει στο διάσημο 86ο όροφο του κτηρίου Empire State, όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο, προκειμένου να δουν το «Μεγάλο Μήλο» από ψηλά. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο φωτογράφος Allen Henson, ο οποίος όμως αδιαφορεί για τη θέα. Άλλα είναι τα σχέδιά του.

Ξαφνικά μια πανέμορφη κοπέλα που τριγυρνάει ανάμεσα στους τουρίστες βγάζει τη μπλούζα της και μένει γυμνόστηθη! Μάλλον κάποιοι θα… κοκκίνισαν, άλλοι θα κάρφωσαν το βλέμμα τους στα πλούσια κάλλη της, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Henson την έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του.
Όπως αποδείχθηκε στην πορεία η τολμηρή κοπέλα ήταν μοντέλο και μέρος ενός πειράματος-project του φωτογράφου, ο οποίος ανέβασε τις φωτογραφίες στα social media. Και τώρα, περίπου 5 μήνες μετά, ήρθε η στιγμή της… γυμνής αλήθειας.

Οι υπεύθυνοι του Empire State άσκησαν δίωξη εναντίον του Henson και του ζητάνε αποζημίωση 1 εκατομμυρίου, επειδή πιστεύουν ότι με τις εικόνες του δυσφημεί την επιχείρησή τους (Empire State είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών στη Νέα Υόρκη). Άσε που την ώρα που έκανε τη φωτογράφηση ο 86ος όροφος ήταν γεμάτος και ανάμεσά τους βρίσκονταν πολλά παιδιά.

Από την άλλη ο Henson υποστηρίζει ότι όλο αυτό είναι ένα πείραμα για να δει αντιδράσεις στα social media και διαμαρτυρήθηκε, επειδή έχει φωτογραφήσει topless μοντέλα και σε άλλα σημεία της Νέας Υόρκης -όπως το Central Park- και κανείς δεν του έκανε μήνυση.

Το θέμα αναμένεται να πάει στα δικαστήρια, αλλά ειλικρινά αν ήμουν τουρίστας τον Αύγουστο στη Νέα Υόρκη και γδυνόταν το μοντέλο δίπλα μου, δεν θα γκρίνιαζα!