Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (16-22/01).

Επιστροφή στο Ρινγκ

Σκηνοθεσία: Peter Segal

Πρωταγωνιστούν: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kim Basinger

Πλοκή: Δύο ντόπιοι μποξέρ του Πίτσμπουργκ που η ανελέητη κόντρα τους στο παρελθόν τους έφερε στο επίκεντρο σε εθνικό επίπεδο, δέχονται τριάντα χρόνια αργότερα μία πρόταση που δεν μπορούν με τίποτα να αρνηθούν: να ανέβουν ξανά στο ρινγκ και να τακτοποιήσουν οριστικά τις διαφορές τους. Ισως όμως να μην χρειαστεί τελικά να περιμένουν μέχρι να φτάσει η μέρα του αγώνα! Στην πρώτη τους συνάντηση μετά από δεκαετίες, η μακροχρόνια διαμάχη τους, οδηγεί σε μία απρόβλεπτη κωμική συμπλοκή που αυτομάτως γίνεται viral ! Μέσω των social media το τοπικό ματς «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών»  μετατρέπεται σε ένα must-see γεγονός του καναλιού HBO. Τώρα το μόνο που απομένει, είναι να… επιβιώσουν από την προπόνηση, μιας και δεν είναι πια και στο άνθος της ηλικίας τους, ώστε να μπορέσουν να παλέψουν ξανά ο ένας τον άλλον!

Trivia: Τον χαρακτήρα της Kim Basinger σε νεαρή ηλικία υποδύεται η εξίσου πανέμορφη κόρη της, Ireland Baldwin.

Το provocateur σχόλιο: Ο «Ρόκι Μπαλμπόα» Sylvester Stallone δείχνει τις γροθιές του στο «Οργισμένο Είδωλο» Robert De Niro, αυτοσαρκάζονται, το καταδιασκεδάζουν, και ευτυχώς το αστείο δεν τους βγήκε κακόγουστο!

 

Η Μαγική Ομπρέλα

Σκηνοθεσία: John Lee Hancock

Πρωταγωνιστούν: Emma Thompson, Tom Hanks, Annie Rosey Buckley, Colin Farrell, Ruth Wilson, Paul Giamatti

Πλοκή: Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία της κλασικής επιτυχίας της Disney «Mary Poppins» που βραβεύτηκε με 5 Οσκαρ από συνολικά 13 υποψηφιότητες, η ταινία μας μεταφέρει στα παρασκήνια και τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού φιλμ. Από την προσπάθεια του Walt Disney να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του βιβλίου από την συγγραφέα του P.L.Travers και να την πείσει για την κινηματογραφική μεταφορά του, μέχρι και τα βιώματα της ίδιας που την ενέπνευσαν για την δημιουργία της μαγικής νταντάς και τον περίφημο χαρακτήρα του Mr. Banks, την πατρική φιγούρα στην διάσημη ιστορία.

Trivia: Η P.L. Travers ποτέ δεν συγχώρεσε τον Walt Disney καθώς για εκείνη, η ταινία ήταν μία κακόγουστη και ασεβής μεταφορά του βιβλίου της. Η «Μαγική Ομπρέλα» («Saving Mr. Banks») θεωρείται ως μια ειλικρινής, από καρδιάς, συγνώμη της Walt Disney Company, απέναντι στην συγγραφέα (που πέθανε το 1996), για την ταλαιπωρία που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής της «Mary Poppins».

Το provocateur σχόλιο: Η Emma Thompson, υποψήφια ήδη στις Χρυσές Σφαίρες, δικαίως θεωρείται φαβορί για το Οσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου ενώ ο Tom Hanks είναι ιδανικός Walt Disney. Αστεία, τρυφερή, συγκινητική, η «Μαγική Ομπρέλα», βραβευμένη ως μία από τις ταινίες της χρονιάς στα AFI Awards, βάζει πλώρη και για τις υποψηφιότητες της Ακαδημίας σε βασικές κατηγορίες.

 

Plus One

Σκηνοθεσία: Ντένης Ηλιάδης

Πρωταγωνιστούν: Rhys Wakefield, Logan Miller, Ashley Hinshaw

Πλοκή: Τρεις κολλητοί από το κολλέγιο πηγαίνουν στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς που θα διαταραχθεί από ένα υπερφυσικό φαινόμενο. Η πιο αλλόκοτη νύχτα της ζωής τους ξεκινά για να καταλήξει στο απόλυτο χάος και κανείς δεν ξέρει ποιος θα επιβιώσει.

Trivia: Μετά το αξιοπρεπέστατο remake του cult θρίλερ «Last House on the Left» με τις ευλογίες του ίδιου του δημιουργού της αυθεντικής ταινίας, του master of horror Wes Craven, αυτή είναι η δεύτερη ταινία του Ντένη Ηλιάδη επί…χολιγουντιανού εδάφους, που βασίζεται μάλιστα σε δική του ιστορία.

Το provocateur σχόλιο: Πρωτότυπο, έξυπνο, κωμικό, σκοτεινό, τρελό, το «Plus One» και ο δημιουργός του, παίζουν με τους κανόνες των νεανικών θρίλερ και του sci-fi τρόμου, τους προκαλούν και τους ανατρέπουν. Και δίνουν μια άλλη διάσταση στο «είμαι λιώμα και τα βλέπω διπλά»!Οχι ένα πάρτι στο οποίο θα θέλατε να βρεθείτε, αλλά σίγουρα μία ταινία για την οποία δεν θα μετανιώσετε που της αφιερώσατε το χρόνο σας. Με μια λέξη: awesome!

 

Μέλι

Σκηνοθεσία: Valeria Golino

Πρωταγωνιστούν: Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Libero De Lienzo

Πλοκή: Η 30χρονη Ιρένε έχει αφιερώσει τη ζωή της στους ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Με το ψευδώνυμο «Miele» (Μέλι)και κρυφά από τους δικούς της ανθρώπους, βοηθά τους ασθενείς που υποφέρουν να δώσουν ένα τέλος στην ζωή τους και να λυτρωθούν. Μια μέρα προμηθεύει έναν νέο «πελάτη» της με την θανάσιμη δόση, μη γνωρίζοντας όμως ότι ο ίδιος είναι απόλυτα υγιής. Ο 70χρονος άνδρας, θεωρώντας απλώς ότι έχει ζήσει αρκετά κι έχοντας χάσει κάθε ενδιαφέρον, ζητά τη βοήθειά της.Η συνάντησή τους αυτή θα δημιουργήσει αμφιβολίες στην Ιρένε για τις μέχρι τώρα πεποιθήσεις της και θα αποτελέσει αφετηρία έναρξης για μια ανθρώπινη σχέση, γεμάτη συναισθηματικές διακυμάνσεις.

Trivia: Η ταινία έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα δώδεκα βραβεία από διάφορα Φεστιβάλ μεταξύ των οποίων την Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών, και καλύτερης ηθοποιού καθώς και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, στις ιταλικές Χρυσές Σφαίρες.

Το provocateur σχόλιο: Η Valeria Golino στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο βουτά στα βαθιά και τα πάει περίφημα, εξετάζοντας ένα πολύ λεπτό, δύσκολο και «επικίνδυνο» στην απόδοσή του θέμα, αυτό της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας». Μια ταινία για τις ανθρώπινες επιλογές που ανοίγει το διάλογο για το δικαίωμα στη ζωή και τον θάνατο.