Η ανοχή των Γάλλων στα ερωτικά σκανδαλάκια των ηγετών τους είναι θαυμαστή. Παροιμιώδης! Πλέον, περνάει στα πολιτικά case studies το γεγονός πως μέχρι και αυτός κέρδισε από τη δημοσιοποίηση ενός σκανδάλου. Όπως είχε κερδίσει και ο Σαρκοζί μετά το χωρισμό του από τη σύζυγό του και το γάμο fast truck με την Κάρλα Μπρούνι.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι συγκρίσεις. Υπάρχει περίπτωση η Ζουλί Γκαγιέ να γίνει η νέα ό,τι η Κάρλα Μπρούνι για τον Νικολά Σαρκοζί; Ένα επικοινωνιακό μαξιλάρι, δηλαδή, για να καταφέρνει να απορροφά κραδασμούς από δύσκολες πολιτικές αποφάσεις; Ούτε κατά διάνοια. Και αυτό γιατί η 42χρονη ηθοποιός υστερεί σε πολλούς τομείς:

Α. Η αριστοκρατική καταγωγή της Μπρούνι γεννούσε ένα «μυστήριο», μια καταρχήν αποδοχή. Καμία σχέση με την Γκαγιέ που προέρχεται από μια οικογένεια με σπουδές, αριστερή κουλτούρα, αλλά μέχρι εκεί.

Β. Η Γκαγιέ ήταν μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο, μια συμπαθής ηθοποιός. Δεν ξέρουμε τι θα είναι μετά από αυτό. Αντιθέτως, η Μπρούνι είχε ερωτικές περιπέτειες (πέρασε μέχρι και από το κρεβάτι του Τζάγκερ, αν και αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο για μια όμορφη γυναίκα), έχει ένα παιδί εκτός γάμου και απασχολούσε τα παγκόσμια media πολύ πριν!

Γ. Η Μπρούνι έχει τον αέρα της star. Σε αντίθεση με την Γκαγιέ που είναι πολύ πιο γήινη. Στην τελική, μπορεί και η ίδια να μην θέλει να γίνει.

Γνωρίζουμε όμως έναν που θα ήθελε. Ονομάζεται Φρανσουά Ολάντ και μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης του παράνομου δεσμού, έβλεπε τις δημοφιλία του να κατρακυλά! Δείτε την πέτρα του σκανδάλου…