Πως ενισχύεται ο εσωτερικός τουρισμός της χώρας; Μα φυσικά δίνοντας διακοπές στους μαθητές. Και άλλες διακοπές. Πολλές διακοπές. Τώρα με τι λεφτά θα εκμεταλλευτούν τις διακοπές τα πιτσιρίκια είναι άλλο θέμα.

Στην πρεμούρα να αυξηθούν τα έσοδά τους, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σκέφτηκαν τη λύση: να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό. Γιατί, όπως και να το κάνεις, ο φραγκάτος ο τουρίστας όταν σκέφτεται χιόνια, σκέφτεται τις Άλπεις και ουχί τα Τρίκαλα Κορινθίας. Και πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά δίνοντας και άλλες διακοπές στους μαθητές, αφού οι γονείς θα ήθελαν να πάνε διακοπές την άνοιξη, αλλά δεν μπορούν λόγω των σχολικών υποχρεώσεων των παιδιών τους! Ή τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, έχουν τόσα χρήματα που δεν ξέρουν που να τα ξοδέψουν και θα είναι μια καλή ευκαιρία για απόδραση να χτυπήσουν μια Αράχωβα!

Και αφού θεωρείται έξυπνο αυτό το μέτρο, εμείς εδώ στο Provocateur σκεφτήκαμε και μερικές επιπλέον διακοπές που μπορούν να δοθούν, όχι μόνο στους μαθητές, αλλά σε όλους τους Έλληνες. Απλά, θα πρέπει να δίνονται εκ περιτροπής για να μην στριμωχνόμαστε στα σαλέ και δημιουργείται εκνευρισμός! Για τον εσωτερικό τουρισμό ρε γαμώτο!

Bonus διακοπές #1 (ιδιωτικός τομέας)

Οι διακοπές μετά τις… διακοπές. Πες ότι κατά 99% οι περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν τον Αύγουστο και ανοίγουν τέλος του μήνα. Εκεί, ενώ παλιότερα τη Δευτέρα επέστρεφες στο γραφείο, τώρα θα ξαναφεύγεις διακοπές, για να μπεις σταδιακά στο κλίμα της επιστροφής. Ναι, δεν θα πας να ξεσαλώσεις πάλι στη Μύκονο, θα πας μια ωραία Πάτμο ή Λευκάδα να ηρεμίσεις και να σκεφτείς ότι θα γυρίσεις στη δουλειά. Να το πάρεις απόφαση.

 

Bonus διακοπές #2 (ευρύτερος δημόσιος τομέας)

Για τις αργίες της 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, του Αγίου Πνεύματος και της Πρωτομαγιάς (οι του ΚΚΕ θα απεργούν μόνο) ορίζεται 7ήμερος εορτασμός, αυστηρά και  μόνο για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τόμεα.

 

Bonus διακοπές #3 (δημόσιος τομέας)

Η εβδομάδα πριν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, μάντεψε, θα είναι και αυτή διακοπές. Γιατί, ειλικρινά τώρα, ποιος προλαβαίνει να αγοράσει τα δώρα, τα φαγητά, να μαγειρέψει και να κάνει πάνω-κάτω 5 τραπέζια με τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο που έχουμε; Φυσικά στην ίδια λογική είναι και η εβδομάδα πριν το Πάσχα. Γιατί, έτσι και αλλιώς το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή μας. Το αξίζει. Η άδεια θα αφορά υπαλλήλους υπουργείων, της Βουλής, ειδικούς συμβούλους και υπαλλήλους της ανώτερης μισθολογικής βαθμίδας. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αναγκαστικά θα εργάζονται, γιατί πώς θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, βρε;

 

Bonus διακοπές #4

Και αφού δώσαμε την εβδομάδα πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε και την εβδομάδα μετά το τέλος των γιορτών. Ακόμα δεν έχουμε χωνέψει τη γαλοπούλα και τρέχουμε στις δουλειές; Μαρτύριο. Άσε που πρέπει να πλύνουμε και καμιά 100αρια πιάτα λες και είμαστε στο Βιλαμπάχο. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι αλλά το ίδιο θα συμβεί και μετά το Πάσχα. Αφορά ιδιωτικούς υπαλλήλους. Οι ανώτεροι μισθολογικά υπάλληλοι του δημοσίου έχουν υπηρέτριες για να πλύνουν τα πιάτα.

 

Bonus διακοπές #5

Όλη ξέρουμε για την Ημέρα των Ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου. Γιατί να μην έχουμε την… Εβδομάδα των Ερωτευμένων από τις 10 έως τις 17 Φεβρουαρίου; Λάθος είναι; Σοκολατάκια, αρκουδάκια, γεύματα, κεράκια πληρώνουμε. Γιατί να μην πάμε και ένα ρομαντικό γουίκεντ το κορίτσι, που γκρινιάζει και με τα δίκια της; Αφορά ερωτευμένους του δημοσίου τομέα, που θα προσκομίσουν βεβαίωση από την κοπελιά τους πως είναι όντως ερωτευμένος μαζί της.

 ΥΓ.: Φυσικά θα ψηφιστεί και νόμος με τον οποίο θα ελέγχονται οι αποδράσεις στην διάρκεια των έξτρα διακοπών. Τι έτσι, μόνο εσείς είστε οι πονηροί; Τόσες μέρες διακοπές σας δώσαμε για το καλό του εσωτερικού τουρισμού και εσείς θα πάτε να αράξετε στα εξοχικά σας; Τι μας λες. Στα θέρετρα αδέρφια όλοι, για να αυξηθούν τα έσοδα!