Ήταν το 1958. Εκείνη την περίοδο δεν ήταν η σημερινή υπερδύναμη των Ευρωπαϊκών γηπέδων, ωστόσο στην Αγγλία άρχισε σταδιακά να φτιάχνει μια καταπληκτική ομάδα.

Ο Matt Busby είχε δημιουργήσει ένα σύνολο από νέους παίκτες και τα τελευταία 5 χρόνια είχαν κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα. Και το 1958 έκαναν και τη παρθενική τους εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το αουτσάιντερ για τον τίτλο και παιχνίδι με παιχνίδι το επιβεβαίωνε αυτό.

Άλλωστε είχε φτάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στα προημιτελικά και πλέον είχε να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Στις 14 Ιανουαρίου 60.000 οπαδοί της Γιουνάιτεντ κατέκλυσαν το Ολντ Τράφορντ για να δουν τα «μωρά του Basby» να επικρατούν με 2-1. Μια καταπληκτική εμφάνιση που τους έβαζε με το ένα πόδι στους «4» της διοργάνωσης.

23 μέρες αργότερα η Μάντσεστερ ταξιδεύει στο Βελιγράδι, αποσπάει ισοπαλία 3-3 και παίρνει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Όλη η Αγγλία πανηγυρίζει, όπως και οι παίκτες. Λίγο μετά τον ανεφοδιασμό τους στο Μόναχο το αεροπλάνο της επιστροφής πέφτει και 8 Μπέμπηδες χάνουν τη ζωή τους. Ήταν η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, που χρειάστηκε 7 χρόνια για να ξανασταθεί στα πόδια της και μια 10ετια ώστε να κατακτήσει τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο της.